Ποια είναι η Mama Jo που έχει τρελάνει τους Νεοϋορκέζους με τα φαγητά της; Κάθε πρωί στο Midtown του Μανχάταν οι εργαζόμενοι κάνουν ουρά για να δοκιμάσουν ένα γευστικότατο πρωινό.
Ο λόγος για την 68χρονη Ιωάννα Δέσπα, η οποία σε μικρή ηλικία βρέθηκε στη Νέα Υόρκη, ελπίζοντας για ένα καλύτερο μέλλον. Η διάσημη καντίνα της είναι γνωστή για το πρωινό της και πιο συγκεκριμένα για τα αυγά, τις χωριάτικες πίτες, αλλά και τα δεκάδες είδη καφέ.
Πολλοί το αποκαλούν «το καλύτερο πρωινό της Νέας Υόρκης». Ωστόσο, πριν σκεφτεί να δημιουργήσει κάτι δικό της η κα Δέσπα ξεκίνησε δουλεύοντας σε βιοτεχνίες με γούνες, αλλά και σε σε εστιατόρια του Μανχάταν.
Η ιδέα για την καντίνα γεννήθηκε πριν από 38 χρόνια και τώρα έχει μια μεγάλη σταθερή πελατεία. Το μυστικό της κυρίας Ιωάννας είναι η πρώτη ύλη, όπως λέει και η ίδια. Κάθε πρωί πηγαίνει στην αγορά και προμηθεύεται φρέσκα υλικά.
To Mama Jo's Breakfast Cart έχει ψηφιστεί ως το "Καλύτερο πλανόδιο πρωινάδικο" στη Νέα Υόρκη.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ