Ιταλία: Κλειστά από τις 6 το απόγευμα καφέ - εστιατόρια

Νέα περιοριστικά μέτρα τίθενται σε εφαρμογή στην Ιταλία αναφορικά με το ωράριο των χώρων εστίασης.

Η Ιταλία, μια χώρα που εξακολουθεί να έχει σωρεία ημερήσιων κρουσμάτων, προσπαθεί με κάθε τρόπο να περιορίσει τη διασπορά της πανδημίας.

Κατά αυτόν τον τρόπο, ο πρωθυπουργός Τζουζέπε Κόντε υπέγραψε κυβερνητικό διάταγμα, στο οποίο αναφέρεται το νέο ωράριο των χώρων εστίασης.

Το διάταγμα προβλέπει τα καφέ και τα εστιατόρια να κλείνουν κάθε ημέρα στις έξι το απόγευμα. Ωστόσο, αν και αρχικά υπήρχε αντίθετη πρόταση, θα συνεχίσουν να λειτουργούν κανονικά τις Κυριακές.

Σχολεία 

Παράλληλα με τα νέα έκτακτα μέτρα αποφασίστηκε πως το 75% των μαθητών στα λύκεια της Ιταλίας, επιβάλλεται να παρακολουθεί στο εξής τα μαθήματα μέσω τηλεκπαίδευσης.

Εμπορικά κέντρα - Γυμναστήρια

Οι πισίνες και τα γυμναστήρια θα πρέπει να μείνουν κλειστά, ωστόσο δεν προβλέπονται περιορισμοί για τη λειτουργία των εμπορικών κέντρων.

Μετακινήσεις

Η κυβέρνηση έχει κάνει έντονη σύσταση στους πολίτες να μην μετακινούνται εκτός του δήμου στον οποίο ζουν (μόνο αν υπάρχει πραγματική ανάγκη).

Εντός της ημέρας, αναμένεται τηλεοπτική συνέντευξη τύπου του Ιταλού πρωθυπουργού, με λεπτομερή αναφορά στους νέους αυτούς περιορισμούς, οι οποίοι θα ισχύσουν από αύριο Δευτέρα (26.10.20) μέχρι και τις 24 Νοεμβρίου 2020.

Αντιδράσεις

Σημειώνεται πως δεκάδες ακροδεξιοί διαδήλωσαν στη Ρώμη το βράδυ του Σαββάτου (24/10) για το μέτρο της απαγόρευσης κυκλοφορίας. Μάλιστα, υπήρξαν επεισόδια μεταξύ διαδηλωτών και αστυνομικών δυνάμεων, καθώς οι παρευρισκόμενοι πέταξαν αντικείμενα εναντίον της αστυνομίας και έβαλαν φωτιά σε κάδους απορριμμάτων.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWS2U ΣΤΟ INSTAGRAM