Μπορίσοφ: Σε καραντίνα ο πρωθυπουργός της Βουλγαρίας

Σε καραντίνα μπαίνει ο πρωθυπουργός της Βουλγαρίας, Μπόικο Μπορίσοφ, μετά από επαφή του με κρούσμα κοροναϊού.

Ο κ. Μπορίσοφ ενημέρωσε τους πολίτες πως ένας υφυπουργός, με τον οποίο είχε έρθει σε επαφή πριν από πέντε ημέρες, διαγνώστηκε θετικός στον ιό.

Έτσι, αποφάσισε να μπει αυτοβούλως σε καραντίνα.

Ο ίδιος ανακοίνωσε ότι βγήκε αρνητικό το τεστ στο οποίο υποβλήθηκε σήμερα (23/10), πριν από τη συνάντησή του με τον υφυπουργό Εξωτερικών των ΗΠΑ, Κιθ Κράτς.

Ωστόσο, ενημερώθηκε το απόγευμα ότι ο υφυπουργός Υποδομών, Νικολάι Νάνκοφ, βρέθηκε θετικός και αποφάσισε να απομονωθεί μέχρι να αποφασίσουν οι υγειονομικές αρχές αν θα πρέπει να μπει σε καραντίνα ή όχι.

Στην ανακοίνωσή του, ο Μπόικο Μπορίσοφ σημείωσε:

«Περιμένω την εντολή των υγειονομικών Αρχών και μέχρι τότε θα είμαι σε αυτοαπομόνωση. Ήρθα σε επαφή μαζί του (με τον Νικολάι Νάνκοφ) για τελευταία φορά πριν από πέντε ημέρες»

Σημειώνεται πως στη Βουλγαρία έχει καταστεί υποχρεωτική η χρήση της προστατευτικής μάσκας σε δημόσιους χώρους με συνωστισμό. Ένα μέτρο που έλαβε η κυβέρνηση, ούτως ώστε να ανακόψει το δεύτερο κύμα της πανδημίας.

Η Βουλγαρία καταγράφει το έκτο υψηλότερο ποσοστό θνησιμότητας στην Ευρωπαϊκή Ένωση ανά εκατομμύριο κατοίκους, σύμφωνα με το Ευρωπαϊκό Κέντρο Πρόληψης και Ελέγχου Νόσων (ECDC).

 


ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWS2U ΣΤΟ INSTAGRAM