Γερμανία: Αδειάζουν τα ράφια από χαρτί υγείας και αντισηπτικά

Οι πωλήσεις χαρτιού τουαλέτας και αντισηπτικών είναι πάλι σε άνοδο στη Γερμανία, όπως ανακοίνωσε η στατιστική υπηρεσία της χώρας, καθώς η μεγαλύτερη ευρωπαϊκή οικονομία βρίσκεται αντιμέτωπη με ένα δεύτερο κύμα κοροναϊού.

Έχουν ξεκινήσει και πάλι οι αγορές μεγάλων ποσοτήτων, ανέφερε η υπηρεσία στο μήνυμά της στο Twitter. Οι πωλήσεις χαρτιού τουαλέτας κατέγραψαν άλμα 89,9% την περασμένη εβδομάδα συγκριτικά με τα επίπεδα προ της κρίσης, ενώ τα αντισηπτικά (αύξηση 72,5%) και το σαπούνι (αύξηση 62,3%) έχουν επίσης μεγάλη ζήτηση, ανέφερε η υπηρεσία σε ανακοίνωσή της.

Η Γερμανία υπήρξε πιο αποτελεσματική στο να περιορίσει την πανδημία σε σχέση με άλλες μεγάλες ευρωπαϊκές χώρες, όπως η Βρετανία και η Γαλλία, αλλά τις τελευταίες εβδομάδες καταγράφεται σταθερή αύξηση στον αριθμό των κρουσμάτων κοροναϊού.

Καθησυχάζει ο Σύνδεσμος Λιανικού Εμπορίου Τροφίμων

Ο Γερμανικός Σύνδεσμος Λιανικού Εμπορίου Τροφίμων (BVLH) επιμένει ότι σε αντίθεση με το πρώτο κύμα της πανδημίας, δεν έχουν ακόμη ξεσπάσει "αγορές πανικού" στα σούπερ μάρκετ.

"Μέχρι στιγμής δεν παρατηρούμε δραστικές αλλαγές στη συμπεριφορά των καταλωτών", λέει ο εκπρόσωπος του συνδέσμου Κρίστιαν Μπέτχερ στο πρακτορείο Reuters, για να προσθέσει ότι "τα αποθέματα που κυκλοφορούν στο εμπόριο επαρκούν για να καλύψουν τη ζήτηση", έστω και αν "σε μεμονωμένες περιοχές καταγράφεται αυξημένη ζήτηση για συγκεκριμένα είδη, όπως τα καθαριστικά".

Ιδιαίτερη αναφορά κάνει ο Μπέτχερ στο χαρτί υγείας: "Μπορεί να μη φαίνεται υπερβολικό να αγοράζει ο καθένας από εμάς μία επιπλέον συσκευασία, αλλά αν πραγματικά γίνει αυτό, θα δείτε μεγάλη διαφορά στο ράφι", προειδοποιεί ο εκπρόσωπος του συνδέσμου.

"Ας μην υπερβάλλουμε, φτάνει για όλους..."

Ο Κρίστιαν Μπέτχερ προσπαθεί να καθησυχάσει, αλλά και να νουθετήσει τους καταναλωτές: "Θεωρούμε ότι δεν υπάρχει κανένας λόγος για επιπλέον αγορές, η τροφοδοσία με αγαθά πρώτης ανάγκης είναι σταθερή", επισημαίνει. "Πρέπει όμως να εμπεδώσουμε έναν βασικό κανόνα: τα αγαθά επαρκούν για όλους, όταν ο καθένας αγοράζει μόνο αυτά που χρειάζεται". Προ ημερών και η υπουργός Γεωργίας Γιούλια Κλέκνερ είχε απευθύνει έκκληση στους καταναλωτές να μην αγοράζουν υπερβολικές ποσότητες, λέγοντας ότι "δεν υπάρχει κανένας λόγος για αγορές πανικού".

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWS2U ΣΤΟ INSTAGRAM