Οι Αρχές των ΗΠΑ ταυτοποίησαν τον άνδρα με το φούτερ που πάνω έγραφε «Camp Auschwitz» και ήταν ένας από τους ταραξίες κατά την διάρκεια της εισβολής στο Καπιτώλιο – Η αστυνομία βεβαιώθηκε για τις ακροδεξιές και ναζιστικές πεποιθήσεις του
Τον άνδρα που εισέβαλε στο Καπιτώλιο φορώντας αθλητική μπλούζα που επάνω της έφερε τη φράση «Camp Auschwitz» ταυτοποίησε η αστυνομία, μην αφήνοντας καμία αμφιβολία για τις ακροδεξιές και ναζιστικές πεποιθήσεις του.
Σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία, πρόκειται για τον Ρόμπερτ Κιθ Πάρκερ από τη Βιρτζίνια.
Η φωτογραφία του Πάρκερ μέσα στο Καπιτώλιο , φορώντας ένδυμα που έφερε το όνομα του διαβόητου στρατοπέδου συγκέντρωσης των Ναζί, προκάλεσε σοκ και αγανάκτηση στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Κάτω από τη φράση «Camp Auschwitz», αναγραφόταν η φράση «Arbeit macht frei», που μεταφράζεται ως «Η δουλειά φέρνει ελευθερία», μια φράση η οποία υπήρχε πάνω στις πύλες του στρατοπέδου συγκέντρωσης όπου περίπου 1,1 εκατομμύρια άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους κατά τη διάρκεια του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου.
Όσα αναφέρει κάτοικος της Βιρτζίνιας για τον Πάρκερ
Το CNNi επικοινώνησε με τον Πάρκερ, ωστόσο, εκείνος αρνήθηκε να σχολιάσει το παραμικρό. Βέβαια, ένας κάτοικος της Βιρτζίνια, ο οποίος μίλησε στο CNNi –διατηρώντας την ανωνυμία του– περιέγραψε τον Πάρκερ ως εξτρεμιστή επί σειρά ετών, σχολιάζοντας πως ο είχε διάφορα προβλήματα με τον νόμο. «Ήταν πάντα των άκρων και πολύ εύγλωττος με τις πεποιθήσεις του», συμπλήρωσε ο κάτοικος της Βιρτζίνια.
Άλλη πηγή χαρακτήρισε τον Πάρκερ ως «αψύ» χαρακτήρα που εξέφραζε την απογοήτευσή του από την κυβέρνηση, αν και ποτέ δεν θυμάται να είναι είχε αναφερθεί στον Ντόναλντ Τραμπ ή τις αιτιάσεις περί εκλογικής νοθείας.
Έχει και αμαυρωμένο ποινικό μητρώο
Τα αρχεία δικαστηρίου της Βιρτζίνια καταδεικνύουν πως ο Ρόμπερτ Κιθ Πάρκερ έχει ποινικό μητρώο το οποίο περιλαμβάνει τρεις καταδίκες για οδήγηση υπό την επήρεια ουσιών και αλκοόλ καθώς, και μια ομοσπονδιακή καταδικαστική απόφαση για πλαστογράφηση δημόσιων εγγράφων. Να σημειωθεί επίσης, πως το 2016 κατηγορήθηκε για φερόμενη παράβαση, ωστόσο, η υπόθεση απορρίφθηκε.
Εν συνεχεία, μια τρίτη πηγή αναφέρει πως ο άνδρας αυτός, στο παρελθόν, είχε εργαστεί ως οξυγονοκολλητής.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
- Εισβολή στο Καπιτώλιο: Ποιοι είναι οι ταραξίες με τις προβιές
- ΗΠΑ: Σε ποιον μοιάζει ο εισβολέας – σύμβολο της επίθεσης στο Καπιτώλιο;
- Εισβολή στο Καπιτώλιο: Αστυνομικός σφηνώθηκε ανάμεσα στην πόρτα και τον όχλο