Γιαγιά κρατάει εγγόνι

Η πεθερά φώναζε το εγγόνι της με ένα άσχετο όνομα γιατί δεν συμφωνούσε με την επιλογή των γονιών – Ο πατέρας την έδιωξε από το σπίτι 

Σύμφωνα με τα όσα δήλωσε ο πατέρας, η κακή συμπεριφορά της πεθεράς ξεκίνησε πριν καν αποκτήσει το ζευγάρι το παιδί:

«Πριν καν με τη σύζυγό μου σκεφτούμε και μόνο να κάνουμε παιδί, η μητέρα της είχε αποφασίσει όνομα και δεν ήταν άλλο απ’ αυτό του άντρα της», έγραψε στα social media ο αναστατωμένος μπαμπάς. «Ας πούμε ότι το όνομα είναι Sherman. Δεν είναι αυτό το πραγματικό όνομα του πεθερού μου αλλά ένα παρόμοιο, ντεμοντέ και αυτό, και παλιομοδίτικο, όπως το Sherman. Το σημαντικότερο είναι ότι από την πρώτη μέρα μίσησα το όνομα αυτό όχι ότι έχω κάτι με τον πεθερό μου, απλά δεν μου αρέσει καθόλου το όνομά του».

Η ανακοίνωση της εγκυμοσύνης

Όταν το ζευγάρι ανακοίνωσε στην οικογένεια ότι περιμένουν μωράκι αλλά και το φύλο του μωρού, η πεθερά εξέφρασε ανοιχτά την επιθυμία να ονομαστεί το παιδί Sherman, αλλά το ζευγάρι της είπε ότι το όνομα αυτό δεν ήταν από τις πρώτες επιλογές στη λίστα τους. «Τελικά αποφασίσαμε να δώσουμε στο γιο μας ένα άλλο όνομα που μας αρέσει πολύ, ας πούμε κάτι σαν το Alexander», είπε ο μπαμπάς.

Το παιδάκι τους ήρθε στη ζωή πριν από λίγους μήνες, όλα πήγαν καλά και η πεθερά έχει εγκατασταθεί σπίτι τους. Η βοήθειά της φυσικά είναι πολύτιμη για τους νέους γονείς και ιδίως για τη μητέρα. Τους βοηθάει και με το σπίτι και με το παιδί αλλά υπάρχει ένα σοβαρό πρόβλημα: έχει το κακό συνήθειο να φωνάζει το μωρό Sherman και όχι Alexander όπως έχουν αποφασίσει να το ονομάσουν οι γονείς!

«Τις τελευταίες εβδομάδες αποκαλεί χωρίς να τη νοιάζει αν είμαστε μπροστά ή όχι το παιδί με το όνομα που εκείνη επέλεξε και όχι με το όνομα που διαλέξαμε εμείς. Τις πρώτες φορές δεν έδωσα σημασία αλλά πλέον έχει αρχίσει και με ενοχλεί. Την πρώτη φορά που της το είπα μου είπε ότι το κάνει για αστείο. Τις επόμενες φορές προσπάθησα να την επαναφέρω στην τάξη, όχι τίποτε άλλο, αλλά πρέπει να αρχίσει να συνηθίζει το σωστό όνομα του παιδιού».

Όπως είναι φυσικό, το συζήτησε με τη γυναίκα του, η οποία του είπε ότι θα μιλούσε στη μητέρα της. Τίποτα δεν άλλαξε. Η γιαγιά εξακολουθεί και το φωνάζει Sherman παρά τις συστάσεις της κόρης και του γαμπρού της.

Η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι 

«Σήμερα δεν άντεξα και βγήκα εκτός εαυτού. Της είπα ότι είναι αγενής και πως με αυτό που κάνει δείχνει ασέβεια σε εμένα και στην κόρη της». Στο τέλος της είπε ότι αν δεν αποκαλεί το παιδί με το όνομα που επέλεξαν οι γονείς, τότε δεν είναι πια ευπρόσδεκτη σπίτι τους.

Η συντριπτική πλειοψηφία των σχολίων κάτω από την ανάρτηση ήταν με το μέρος των γονέων, υπήρχαν ωστόσο και εκείνοι που πήραν το μέρος της πεθεράς.

«Το να αποκαλείς ένα παιδί με ένα εντελώς διαφορετικό όνομα απ’ αυτό που του έχουν δώσει οι γονείς του δεν είναι αστείο. Τι προσπαθεί να πετύχει με αυτό; To Sherman δεν είναι το όνομα του παιδιού ούτε θα γίνει ποτέ. Τι περίμενε; Ότι αν συνέχιζε να το λέει θα σας έπειθε να αλλάξετε γνώμη;».

Ένας άλλος χρήστης είπε: «Το μεγαλύτερο λάθος σου είναι που δεν της το είπες την πρώτη φορά που το έκανε. Δεν μπορείς να την αγνοείς και μετά ξαφνικά να της τη λες για το όνομα. Είμαι σίγουρος ότι ούτε η πεθερά σου ούτε η γυναίκα σου το πήραν με καλό μάτι που στην αρχή δεν έλεγες τίποτα και ξέσπασες στο τέλος. Γιατί να το επιτρέπεις τόσο καιρό και τώρα ξαφνικά να χάνεις την ψυχραιμία σου».

«Είχες δίκιο, αλλά το έχασες με τον τρόπο που αντέδρασες», είπε ένας άλλος χρήστης. Εσείς τι λέτε;

ΠΗΓΗ: singleparent.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWS2U ΣΤΟ INSTAGRAM