πεθερά ανάμεσα σε ζευγάρι κοιτά στραβά τη νύφη

Όπως φαίνεται οι… θανάσιμες πεθερές δεν είναι μόνο 7. Κάποιες νύφες μετανιώνουν την ώρα και τη στιγμή που παντρεύτηκαν τον κανακάρη της μαμάς και άδικο δεν έχουν!

«Κι η νύφη που θα γεννηθεί της πεθεράς θα μοιάσει», έλεγε η μαμά μου και από τότε που άκουσα αυτή την παροιμία τρέχω να κρυφτώ όταν γνωρίζω τη μητέρα του καλού μου και μοιάζει περισσότερο με την Κρουέλα Ντεβίλ παρά με άνθρωπο. Έχει γούστο να κάνω γιο και να της μοιάσω όταν μεγαλώσω… Φτού, φτού μακριά από εμάς!

Είμαι σίγουρη ότι πολλές από εσάς έχετε άσχημες εμπειρίες με πεθερές, εύχομαι όμως να είστε λίγες εκείνες που «χαλάσατε τα σπίτια σας» εξαιτίας τους. Προφανώς και δε θα ξεκινήσω το κήρυγμα για την ευθύνη η την οποία φέρει ο σύζυγος/σύντροφος σε μια τέτοια κόντρα αλλά θα σας παραθέσω ευθύς αμέσως ιστορίες γυναικών που δεν πέρασαν και πολήυ καλά!

«Η μάνα του διέλυσε τον γάμο μας!»

«Το ξέρω πως ακούγεται σαν να προσπαθώ να καλύψω τα προβλήματα που είχαμε μεταξύ μας, εγώ και ο άντρας μου, αλλά πιστέψτε με… δε συμβαίνει κάτι τέτοιο. Ένα πρόβλημα είχαμε μόνο: ήταν (και παραμένει) ένας τεράστιος μαμάκιας! Και η μάνα του το ξέρει (φυσικά, αφού αυτή τον έκανε μαμάκια) και το εκμεταλλεύεται διαρκώς για να καλύψει τα δικά της κενά – υλικά και συναισθηματικά.

Ο πατέρας του την είχε χωρίσει όταν ο πρώην μου ήταν μικρός κι εκείνη έστρεψε τον γιο της εναντίον του, σε τέτοιο σημείο που δεν έχουν μιλήσει εδώ και πολλά χρόνια. Το ίδιο έκανε και με μένα: του έβαζε διαρκώς λόγια για να χωρίσουμε και όταν έγινε αυτό, τον έπεισε να απομακρυνθεί εντελώς από μένα. Ευτυχώς που δεν είχαμε παιδιά γιατί δεν ξέρω τι θα έκανα…» – Αλκμήνη, 28 ετών

«Μη μείνετε ποτέ στην ίδια γειτονιά με την πεθερά σας»

«Όταν ο πρώην μου βρήκε ένα σπίτι πραγματική ευκαιρία, δεν σκέφτηκα ούτε στιγμή να το απορρίψω επειδή ήταν κοντά στο πατρικό του. Κακώς, γιατί αυτή ήταν η απόφαση που έκρινε την τύχη του γάμου μου – τον κατέστρεψε για να λέμε τα πράγματα με τ’ όνομά τους. Δεν είχε περάσει καλά-καλά μέρα που μπήκαμε μέσα και η πεθερά μου ήρθε για ποδαρικό με… κριτική διάθεση.

Από τότε, την είχαμε καθημερινά στα πόδια μας να λέει την αποψάρα της για όλους και για όλα και να ξινίζει με τα πάντα – ειδικά με τις δικές μου επιλογές. Το ποτήρι ξεχείλισε όταν ο κανακάρης της άρχισε να παπαγαλίζει τις επιθυμίες της για το κάθε τι ασήμαντο, όπως π.χ. η κουρτίνα του μπάνιου. Μέρα με τη μέρα, οι τσακωμοί μας φούντωναν, ώσπου ένα πρωί πήρα το παιδί μου, άνοιξα την πόρτα και μην την είδατε!» – Κυβέλη, 35 ετών

«Μου είπε ότι δεν με ήθελε για νύφη από τη μέρα του γάμου κιόλας»

«Είναι αληθινά τρομακτικό να σε πλησιάζει η πεθερά σου τη μέρα του γάμου σου και να σου λέει ότι δεν σε θέλει για νύφη και ότι σκοπεύει να σου κάνει τη ζωή μαύρη. Από εκείνη τη στιγμή ζούσα με ένα μαύρο σύννεφο πάνω απ’ το κεφάλι μου. Μου έκανε ψυχολογικό πόλεμο και το κακό είναι ότι με επηρέασε. Όχι τόσο τον πρώτο καιρό, αλλά μετά από 2-3 χρόνια και ειδικά κατά την εγκυμοσύνη, η παρουσία της μου έγινε εφιάλτης. Και είναι αλήθεια ότι ο φουκαριάρης ο άντρας μου της έβαζε όρια, αλλά εκείνη είχε βάλει σκοπό να μας χωρίσει. Και τα κατάφερε προκαλώντας μικρές φθορές στη σχέση μας σε κάθε ευκαιρία. Το αποκορύφωμα ήταν όταν με κατηγόρησε πως έχω γκόμενο μπροστά στη μάνα μου. Αρκετά, είπα, και σε λίγους μήνες είχα πάρει διαζύγιο. Νίκησε, βέβαια, αλλά εγώ βρήκα την ηρεμία μου.» – Μαρίζα, 31 ετών

*Με πληροφορίες από olagiathgunaika.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWS2U ΣΤΟ INSTAGRAM