Πάνω από 500 ασθενείς από τη μυστηριώδη λοίμωξη στην Ινδία
Ένας άνθρωπος έχασε τη ζωή του και περισσότεροι από 500 νοσηλεύονται σε νοσοκομεία στη νότια Ινδία λόγω με μια νέα μυστηριώδη λοίμωξη που έχει προκαλέσει σε πολλούς απώλεια των αισθήσεων, έχοντας παρουσιάσει σπασμούς και ναυτία, έγινε σήμερα γνωστό από έναν υψηλόβαθμο αξιωματούχο του υπουργείου Υγείας.
Αξιωματούχοι υγείας στην Ινδία, όπως μεταδίδει σε ρεπορτάζ του το CNN, έχουν βρει υπερβολικές ποσότητες μολύβδου και νικελίου σε δείγματα αίματος που ελήφθησαν από ασθενείς που έχουν νοσηλευτεί στην Άντρα Πραντές.
Τι συμπτώματα έχειΟι ασθενείς ανέφεραν μια σειρά από συμπτώματα όπως επιληπτικές κρίσεις (που μπορεί να κρατήσουν ακόμα και 5 λεπτά), απώλεια συνείδησης και ναυτία.
Τα προκαταρκτικά αποτελέσματα μιας έρευνας που διεξήχθη από μια ομάδα του Ινδικού Ινστιτούτου Ιατρικών Επιστημών (AIIMS) αποτύπωσαν μεγάλες συγκεντρώσεις σωματιδίων μολύβδου και νικελίου σε δείγματα αίματος ασθενών.
Παράλληλα, σε δείγματα νερού που εξετάστηκαν από το AIIMS στο Δελχί δεν βρέθηκαν ίχνη μολύβδου και νικελίου, ενώ δεν προκύπτει πως μπορεί να ευθύνεται ο μολυσμένος αέρας.
Από τα 505 άτομα που είχαν νοσηλευτεί, 300 άτομα έχουν πάρει εξιτήριο ενώ ο άνδρας που έχασε τη ζωή του ήταν 45 ετών χωρίς κάποια άλλη πάθηση. Έχουν προσβληθεί άνθρωποι από διαφορετικές περιοχές της Ινδίας, ανάμεσά τους και 70 παιδιά.
Η αγνώστου προέλευσης ασθένεια ανιχνεύτηκε το περασμένο Σάββατο στην αρχαία πόλη Ελούρου και έρχεται να προστεθεί στο δράμα που βιώνει η Ινδία με τον κορονοϊό, καθώς βρίσκεται στην πρώτη τριάδα των χωρών με τους περισσότερους νεκρούς από Covid-19 παγκοσμίως.
Τι αναφέρει ο Υπουργός Υγείας της ΙνδίαςO υπουργός Υγείας της χώρας διευκρίνισε πως όσοι διαγνώστηκαν με τη μυστήρια πάθηση ήταν αρνητικοί στον κορονοϊό.
Μάλιστα, επεσήμανε ότι όπως έδειξαν τα δείγματα αίματος των ασθενών δεν είχε προηγηθεί προσβολή από κάποιον ιό.
Σύμφωνα με τον αρμόδιο υπουργό, η συγκεκριμένη ασθένεια δεν προκλήθηκε από μολυσμένο νερό ούτε από ατμοσφαιρική ρύπανση.
Γιατρός στο νοσοκομείο του Ελούρου είπε, από τη μεριά του, στην εφημερίδα Indian Express ότι όσοι αρρώστησαν, ειδικά τα παιδιά, άρχισαν ξαφνικά να κάνουν εμετό ύστερα από παράπονα για αίσθημα καψίματος στα μάτια.
«Ορισμένοι λιποθύμησαν ή υπέστησαν κρίσεις», συμπλήρωσε.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ- Έχει παρενέργειες το εμβόλιο κατά του κορονοϊού;
- Pfizer: Εγκρίθηκε το εμβόλιο στη Βρετανία – Τι δήλωσε ο Μπόρις Τζόνσον
- Συνέντευξη Μητσοτάκη: Το εμβόλιο είναι η πιο δυνατή αχτίδα αισιοδοξίας – Η ανοσία θα ξεκινήσει τέλη Φεβρουαρίου