Καιρός: Η «ψυχρή λίμνη» φέρνει έντονα καιρικά φαινόμενα ειδικά στην Κρήτη (pics)

Η κακοκαιρία για την οποία είχε προειδοποιήσει η ΕΜΥ «χτύπησε» πολλές περιοχές της χώρας, και ειδικότερα, ακραία καιρικά φαινόμενα και έντονες χαλαζοπτώσεις σημειώθηκαν στην Κρήτη.

Ο καιρός άλλαξε ραγδαία και πολλές περιοχές της χώρας, όπως η Κρήτη, μπήκαν στο «μάτι» της κακοκαιρίας.

Από αργά χθες το βράδυ, στην Κρήτη σημειώθηκαν ισχυρές καταιγίδες, οι οποίες αναμένεται να επιδεινωθούν εντός των επόμενων ωρών.

Επιπλέον, περιοχές της Κρήτης, όπως τα Μάλλια, μετά τις 02:00 το βράδυ ήρθαν αντιμέτωπα με ισχυρές χαλαζοπτώσεις οι οποίες και δημιούργησαν και σωρεία προβλημάτων στους κατοίκους.

Δείτε την gallery που ακολουθεί:

Η «ψυχρή λίμνη» φέρνει ακραία καιρικά φαινόμενα στη χώρα 

Σύμφωνα με τους μετεωρολόγους, χαμηλές θερμοκρασίες θα επικρατήσουν, από σήμερα έως και την Πέμπτη, στα ανώτερα στρώματα της τροπόσφαιρας και έχουν τη μορφή «ψυχρής λίμνης».

Ενώ παράλληλα ευνοϊκές είναι οι συνθήκες και για την εκδήλωση ισχυρών βροχοπτώσεων και καταιγίδων, οι οποίες κατά τόπους θα συνοδεύονται από χαλαζοπτώσεις στα ανατολικά και κυρίως στα νότια ηπειρωτικά και θαλάσσια τμήματα της χώρας μας.

Ποιες περιοχές θα επηρεαστούν περισσότερο από το νέο κύμα κακοκαιρίας

Σύμφωνα με το meteo του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, οι περιοχές που αναμένεται να επηρεαστούν περισσότερο από την κακοκαιρία είναι τα νότια τμήματα του Αιγαίου, δηλαδή οι Κυκλάδες και η Κρήτη.

Επιπλέον, στις περιοχές αυτές τα φαινόμενα είναι πιθανό να συνοδεύονται από αυξημένη ηλεκτρική δραστηριότητα (κεραυνοί) και τοπικές χαλαζοπτώσεις.

Το meteo επισημαίνει και θέτει σε επιφυλακή τους κατοίκους στην Κρήτη, καθώς θα «πέσουν» μεγάλες ποσότητες βροχής, ικανές να δημιουργήσουν σημαντικά προβλήματα.

Και αυτό οφείλεται στο φαινόμενο της λεγόμενης «ψυχρής λίμνης», σε συνδυασμό με το βόρειο ρεύμα στο Αιγαίο, αλλά και την τοπογραφία του νησιού.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ


ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWS2U ΣΤΟ INSTAGRAM