Γιώργος Καββαθάς: «Σήμερα ο πρωθυπουργός θα ανακοινώσει τη διάθεση 350 εκατ. για τον κλάδο της εστίασης»

Ο Γιώργος Καββαθάς αποκάλυψε πως σήμερα ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, πρόκειται να ανακοινώσει τη διάθεση 350 εκατ. για τον κλάδο της εστίασης

Την έκτακτη επιχορήγηση ύψους 350 εκατ. ευρώ προς τον κλάδο της εστίασης θα ανακοινώσει σήμερα ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, σύμφωνα με τα όσα ανέφερε πριν από λίγο στο kedenews.gr. ο πρόεδρος της ΓΣΕΒΕΕ και της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εστιατορικών και Συναφών Επαγγελμάτων, Γιώργος Καββαθάς.

Του Κώστα Παππά

Περιγράφοντας τη ζοφερή κατάσταση που βιώνουν οι άνθρωποι της εστίασης, ο κ. Καββαθάς τόνισε: «Η εστίαση βρίσκεται σε πολύ δύσκολη συγκυρία. Έχουμε σχεδόν έναν χρόνο με λειτουργία κανονική περίπου τρεις μήνες. Αν βάλουμε και τα άλλα δύο lockdown, καταλαβαίνετε ότι έχουν φέρει σε πολύ δυσμενή κατάσταση τον κλάδο. Πάνω από το 40% των επιχειρήσεων έχει μηδενικά ταμειακά διαθέσιμα, άρα υπάρχει μεγάλος κίνδυνος αδυναμίας επανεκκίνησης. Έχουμε ζητήσει από την κυβέρνηση να υπάρξει ένα χρηματοδοτικό εργαλείο για την εστίαση στοχευμένα που θα δίνει κεφάλαιο κίνησης, και σήμερα αυτό ανακοινώνεται από τον πρωθυπουργό, 350 εκατ. στον κλάδο της εστίασης».

«Αν δεν λάβουμε την κρατική ενίσχυση, το 43% των επιχειρήσεων εστίασης θα βάλει λουκέτο»

Αποκαλυπτικός ήταν ο κ. Καββαθάς και για τους αριθμούς των επιχειρήσεων στον κλάδο της εστίασης που δεν θα μπορέσουν να επανεκκινήσουν τις δραστηριότητές τους αν δεν λάβουν κρατική βοήθεια: «Χρειάζεται να δούμε τα θέματα των εργαζομένων στον κλάδο, που είναι ένας κλάδος εντάσεως εργασίας, έχει 350.000 εργαζόμενους. Η επανεκκίνηση δεν είναι εύκολη υπόθεση, και λόγω περιοριστικών μέτρων και λόγω ψυχολογίας των πελατών μας. Πριν από αυτό το εργαλείο που θα ανακοινώσει σήμερα ο πρωθυπουργός, η εκτίμηση ήταν ότι το 43% των επιχειρήσεων βλέπει μπροστά του το φάσμα του λουκέτου. Εάν όμως ισχύσει αυτό που μέσες άκρες ξέρω, δίνει μια ανάσα στον κλάδο».

Διαβάστε περισσότερα στο kedenews.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWS2U ΣΤΟ INSTAGRAM