Γαβράς: Έκκληση στον πρωθυπουργό για τον Κουφοντίνα

Έκκληση του Κώστα Γαβρά προς τον Μητσοτάκη για τον Δημήτρη Κουφοντίνα

Με δήλωσή του ο σπουδαίος σκηνοθέτης Κώστας Γαβράς καλεί με δήλωσή του προς τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη να υλοποιήσει το αίτημα του απεργού πείνας Δημήτρη Κουφοντίνα για τη μεταφορά του στη φυλακή όπου εξέτιε την ποινή του, δηλαδή στον Κορυδαλλό.

Στη δήλωσή του που δημοσιεύεται στην «Εφημερίδα των Συντακτών» ο κ. Γαβράς αναφέρει: «Απευθύνω έκκληση στον πρωθυπουργό κ. Κυριάκο Μητσοτάκη, με βάση τις αρχές του ανθρωπισμού, να τηρήσει την υποχρέωσή του στο πλαίσιο του κράτους δικαίου και των νόμων και να διατάξει την επιστροφή του καταδικασμένου κρατούμενου Δημήτρη Κουφοντίνα στη φυλακή όπου εξέτιε την ποινή του, δηλαδή στις Φυλακές Κορυδαλλού» σημειώνει ο σκηνοθέτης στη δήλωσή του.

Υπενθυμίζεται ότι ο κρατούμενος διεκδικεί να εφαρμοστεί ο νόμος που ψηφίστηκε για τον ίδιο, προκειμένου να απομακρυνθεί από τις Αγροτικές Φυλακές της Κασσαβέτειας Βόλου και να μεταφερθεί στις φυλακές Κορυδαλλού, όπου έχει ήδη περάσει 16 χρόνια.

Από χθες βρίσκεται και σε απεργία δίψας

Χθες, ο 62χρονος Δημήτρης Κουφοντίνας ζήτησε από τους γιατρούς του Γενικού Νοσοκομείου Λαμίας να του αφαιρέσουν τον φλεβοκαθετήρα που είχε τοποθετηθεί στο χέρι του, προκειμένου να παίρνει ορό ενυδάτωσης (αυστηρά, χωρίς κανένα πρόσθετο), λόγω αδυναμίας πρόσληψης νερού από το στόμα.

Ο γιος του Δημήτρη Κουφοντίνα, Έκτορας, δημοσίευσε στην προσωπική του σελίδα στο Facebook το ποίημα του Γιάννη Ρίτσου «Επιλογικό: Να με θυμάστε», ενώ στο kufontinas.blogspot.com υπάρχει ένα αποχαιρετιστήριο μήνυμα του Δημήτρη Κουφοντίνα, συνοδευόμενο από στίχους του Γιάννη Ρίτσου.

Σε απεργία πείνας από 8 Γενάρη

Αφού επιμένουν στον νόμο που τόσο προκλητικά μηχανεύτηκαν, οφείλουν να τον εφαρμόσουν, τουλάχιστον αυτόν, και να με ξαναφέρουν στο υπόγειο του Κορυδαλλού, στην ειδική πτέρυγα που έκτισε ο ίδιος ο υπουργός της καταστολής, ο Μ. Χρυσοχοΐδης, για να θάψει τη 17Ν, και όπου πέρασα τα 16 από τα 18 χρόνια που είμαι στη φυλακή.

Δημήτρης Κουφοντίνας

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWS2U ΣΤΟ INSTAGRAM