Στην εντατική ο Κουφοντίνας - Κρίσιμη η κατάσταση της υγείας του

Ο Δημήτρης Κουφοντίνας βρίσκεται σε απεργία πείνας 38 μέρες

Ιδιαίτερα κρίσιμη είναι η κατάσταση του Δημήτρη Κουφοντίνα ύστερα από 38 μέρες σε απεργία πείνας. Ο απεργός πείνας και μέλος της «17 Νοέμβρη» μεταφέρθηκε στην εντατική μονάδα του Νοσοκομείου Λαμίας, όπου, εφόσον κριθεί απαραίτητο, θα τεθεί σε αναγκαστική σίτιση.

Το γεγονός γνωστοποίησε η συνήγορός του Ιωάννα Κούρτοβικ μέσω ανακοίνωσης που εξέδωσε. Μάλιστα, ανέφερε ότι το βράδυ του Σαββάτου ενημερώθηκε από τον διοικητή του νοσοκομείου πως ο κρατούμενος ασθενής θα μεταφερθεί στην εντατική και ότι, εφόσον κριθεί απαραίτητο, θα υποβληθεί σε αναγκαστική σίτιση. «Λίγο νωρίτερα είχαμε εκφράσει προβληματισμό για τη μεταφορά του στη ΜΕΘ του Νοσοκομείου Λαμίας και είχαμε ζητήσει να μεταφερθεί σε Μονάδα Αυξημένης Φροντίδας, όπως ζητούν οι δικοί μας γιατροί», ανέφερε στην ανακοίνωσή της η Ιωάννα Κούρτοβικ, προσθέτοντας πως υπάρχει από ημέρες εισαγγελική παραγγελία για οποιαδήποτε αναγκαία ενδεδειγμένη ιατρική ενέργεια.

«Δεν βοηθάει στην αντιμετώπιση της κατάστασης η αναγκαστική σίτιση»

«Είχαμε αντιδράσει επισημαίνοντας ότι η αναγκαστική σίτιση είναι βασανιστήριο. Οι υπόλοιποι γιατροί δεν συναινούσαν σε αυτό, δήλωναν όμως ότι σε περίπτωση απώλειας των αισθήσεων οφείλουν και αυτοί να παρέμβουν (όχι όμως με σίτιση παρά την εικαζόμενη θέλησή του). Στον διοικητή εξήγησα ότι οι δηλώσεις περί αναγκαστικής σίτισης έχουν δημιουργήσει ένα αρνητικό κλίμα, που δεν βοηθάει στην αντιμετώπιση της κατάστασης του απεργού. Όμως, όπως μου δήλωσε, σε κάθε περίπτωση, η ευθύνη περνάει στους γιατρούς της εντατικής», τονίζεται στην ανακοίνωση.

Η κ. Κούρτοβικ ανέφερε επίσης ότι νωρίτερα χθες επισκέφθηκε το Νοσοκομείο Λαμίας, όπου οι γιατροί την ενημέρωσαν πως ο Δημήτρης Κουφοντίνας αντιμετωπίζει πλέον πολύ σοβαρές επιπλοκές, «μεγάλη απώλεια μυϊκής μάζας, σοβαρή απίσχναση, παρατεταμένη ακινησία με κίνδυνο κατακλίσεων, προβλήματα όρασης (διπλωπίας), αιμορραγία ούλων, αρχόμενη περιφερική νευροπάθεια, έχουν παρουσιαστεί προβλήματα και από τη λειτουργία της χολής σε βάρος του στομάχου» κ.ά. και ότι, κατόπιν συναίνεσής της, στον απεργό τοποθετήθηκε φυσιολογικός ορός για ενυδάτωση, καθώς αντιμετωπίζει κίνδυνο αφυδάτωσης.

«Θέλω να σημειώσω ότι η αντιμετώπιση του απεργού από το νοσοκομείο, διοίκηση, γιατρούς, διοικητικό και νοσηλευτικό προσωπικό, γίνεται με σεβασμό και ευαισθησία», ανέφερε η κ. Κούρτοβικ, προσθέτοντας ότι, στη μεγάλη πλειονότητα, σεβασμός επιδεικνύεται και από το προσωπικό φύλαξης.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWS2U ΣΤΟ INSTAGRAM