Άγνοια δηλώνουν τα νοσοκομεία για τις δοκιμές του ισραηλινού φαρμάκου

ασθενοφόρο ΕΚΑΒ
© EUROKINISSI/ ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ

Ο καθηγητής Ιατρικής στο Ιατρικό κέντρο του Τελ Αβίβ και επικεφαλής του Κέντρου Πρόληψης Καρκίνου, Ναντίρ Αρμπέρ, βρέθηκε στην Ελλάδα και έχει συναντήσεις με την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Υγείας, προκειμένου να ρυθμιστούν οι λεπτομέρειες και να ξεκινήσει σύντομα η κλινική μελέτη στη χώρα μας. Η κλινική μελέτη θα ξεκινήσει στα νοσοκομεία «Αττικόν» και «Σωτηρία» και χορηγός της είναι η Ιατρική Εταιρεία Αθηνών.

Ωστόσο, σύμφωνα με πληροφορίες μας από αξιόπιστες πηγές των δύο μεγάλων νοσοκομείων, ακόμα δεν υπάρχει καμία ενημέρωση για τις δοκιμές αυτές. «Δεν γνωρίζουμε κάτι για το θέμα αυτό ακόμα» τόνισαν οι πηγές. «Έχουν γίνει μόνο κάποιες πρόδρομες συζητήσεις, μένει να φανεί το επιστημονικό μέρος σχετικά με τη μελέτη, αλλά ακόμα δεν είμαστε σε θέση να γνωρίζουμε περισσότερες πληροφορίες» συνέχισαν οι ίδιες πηγές.

Στην Ελλάδα ο καθηγητής Αρμπέρ

Τον καθηγητή Ναντίρ Αρμπέρ υποδέχτηκαν στο νοσοκομείο «Αττικόν» ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας Βασίλης Κοντοζαμάνης και ο καθηγητής Σωτήρης Τσιόδρας.

Καθηγητής Nadir Arber
© kedenews.gr

O κ. Κοντοζαμάνης, καλωσορίζοντας τον Ναντίρ Αρμπέρ στη χώρα μας, δήλωσε: «Aισιοδοξούμε ότι θα συμβάλει αποτελεσματικά στη μάχη κατά της πανδημίας, εφόσον ολοκληρωθούν οι μελέτες και τα αποτελέσματα είναι θετικά». Άμεσα, πρόσθεσε ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας, θα ξεκινήσει στην Ελλάδα, σε συνεργασία με Ισραηλινούς επιστήμονες, η κλινική μελέτη για το νέο φάρμακο.

Υπενθυμίζεται ότι κατά την πρόσφατη επίσκεψή του στο Ισραήλ, ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης συζήτησε και συμφώνησε με τον Ισραηλινό ομόλογό του, Μπέντζαμιν Νετανιάχου, τη συμμετοχή ελληνικών νοσοκομείων στις κλινικές δοκιμές.

Κάποιες πληροφορίες που είδαν το φως της δημοσιότητας για το υπό δοκιμή φάρμακο αναφέρουν ότι αυτό είναι  εισπνεόμενο και κατά την πρώτη φάση των κλινικών δοκιμών δεν προκάλεσε καμία παρενέργεια στους ασθενείς που το έλαβαν, όπως είχε αναφέρει ο Ναντίρ Αρμπέρ. Παράλληλα, είχε τονίσει πως το φάρμακο είχε θετική επίδραση στην εξέλιξη των ασθενών. Το φάρμακο αυτό είχε σχεδιαστεί αρχικά εναντίον του καρκίνου των ωοθηκών.

Ο ίδιος ο καθηγητής δήλωσε ότι «ακόμη και αν τα εμβόλια κάνουν τη δουλειά τους, ακόμη και αν δεν υπάρξουν νέες μεταλλάξεις, με τον έναν ή τον άλλον τρόπο ο κορονοϊός θα μείνει μαζί μας» και πρόσθεσε ότι «γι' αυτό αναπτύξαμε αυτό το ειδικό φάρμακο».

Πηγή: kedenews.gr

Κώστας Παππάς

Πώς σας φάνηκε αυτό το άρθρο;

  • Διαφωνώ απόλυτα
  • Συμφωνώ απόλυτα