Σε αστυνομικό κλοιό ο Άγιος Ανδρέας – Αυξημένα μέτρα στην περιοχή

Σε «φρούριο» έχει μετατραπεί ο ιερός ναός του Αγίου Ανδρέα σήμερα, ανήμερα της εορτής, προκειμένου να αποφευχθούν εικόνες συνωστισμού. Ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Μιχάλης Χρυσοχοΐδης μετέβη το περασμένο Σάββατο στην Πάτρα, όπου και πραγματοποιήθηκε σύσκεψη με τους τοπικούς παράγοντες για να συζητηθεί το σχέδιο της Αστυνομίας.

Οι Αρχές βρίσκονται από νωρίς το πρωί έξω από τον Άγιο Ανδρέα, για να μην πλησιάσουν πιστοί. Ειδικότερα, τοπικά μέσα ενημέρωσης αναφέρουν πως πεζοί αστυνομικοί, περιπολικά και μοτοσικλετιστές της ομάδας ΔΙΑΣ έχουν τοποθετηθεί σε καίρια σημεία, ενώ με απαγορευτικές κορδέλες εμποδίζεται η πρόσβαση με όχημα. Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση που εξέδωσε η Αστυνομία, τα αυξημένα μέτρα θα είναι σε ισχύ μέχρι αύριο το πρωί.

Προ ολίγων ημερών, μάλιστα, και ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης είχε επιστήσει την προσοχή τόσο του δημάρχου Πάτρας Κώστα Πελετίδη όσο και του περιφερειάρχη Δυτικής Ελλάδας Νεκτάριου Φαρμάκη, καθώς η περιοχή τις τελευταίες μέρες είχε παρουσιάσει αυξημένο επιδημιολογικό φορτίο.

Με τη σειρά του, ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Μιχάλης Χρυσοχοΐδης δήλωσε: «Χρειαζόμαστε 100% συμμόρφωση, σύμπνοια, αλληλεγγύη. Όχι 99,9, αλλά 100. Γιατί και ένας και δύο και οι λίγοι μπορούν να μολύνουν πολλούς, να στείλουν στις ΜΕΘ αριθμό που δεν αντέχουν. Η Αχαΐα έχει, όπως και όμοροι νομοί, ανησυχητική αύξηση, που δεν μπορεί, δεν πρέπει να συνεχιστεί».

Η τοποθέτηση του μητροπολίτη Πατρών Χρυσόστομου

Ο μητροπολίτης Πατρών απηύθυνε έκκληση προς όλους τους πιστούς να μείνουν στα σπίτια τους και να προσευχηθούν. Συγκεκριμένα, δήλωσε στην ΕΡΤ: «Είναι μια δοκιμασία στην οποία πρέπει να επιμείνουμε, διότι έτσι οικονόμησε ο Θεός με ταπείνωση και με ενότητα μεταξύ μας. Θα είναι ένας ξεχωριστός εορτασμός, πρωτόγνωρος. Πάντως να γνωρίζετε ότι θα τηρηθούν τα απαραίτητα μέτρα τα οποία προβλέπονται για την περίοδο αυτή. Δεν έχουμε καμία διάθεση να φέρουμε κανέναν σε δυσκολία».

Τέλος, οι θρησκευτικές τελετές και εκδηλώσεις θα πραγματοποιηθούν χωρίς την παρουσία πιστών και κεκλεισμένων των θυρών.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWS2U ΣΤΟ INSTAGRAM