Τηλεδιάσκεψη του Μητσοτάκη με Έλληνες εργαζόμενους του εξωτερικού

Σειρά από επαφές πραγματοποιεί από χθες ο Κυριάκος Μητσοτάκης. Ο πρωθυπουργός συνομίλησε τηλεφωνικά με τον δήμαρχο Πάτρας Κώστα Πελετίδη και τον περιφερειάρχη Δυτικής Ελλάδας Νεκτάριο Φαρμάκη, ενώ στις 13.00 ήταν προγραμματισμένη τηλεδιάσκεψη με Έλληνες εργαζόμενους που βρίσκονται στο εξωτερικό.

Εν όψει και της εορτής του πολιούχου της Πάτρας, Αγίου Ανδρέα, τη Δευτέρα 30 Νοεμβρίου, ο πρωθυπουργός τόνισε ακόμη μία φορά τόσο στον δήμαρχο της πόλης όσο και στον περιφερειάρχη Δυτικής Ελλάδας την αυστηρή τήρηση των περιοριστικών μέτρων. Η σημερινή επικοινωνία είναι απόρροια των εικόνων συνωστισμού που είδαμε την ημέρα του Αγίου Δημητρίου στη Θεσσαλονίκη αλλά και της επακόλουθης αύξησης των κρουσμάτων στην πόλη.

Επίσης, ο Κυριάκος Μητσοτάκης κατά τη διάρκεια της επικοινωνίας υπογράμμισε την αυξημένη υγειονομική επιβάρυνση στην περιοχή της Πάτρας, κάτι που παρατηρείται το τελευταίο διάστημα, «γεγονός που επιβάλλει ακόμη μεγαλύτερη προσοχή από τους πολίτες», ενώ ζήτησε από τους παράγοντες της Τοπικής Αυτοδιοίκησης να συμβάλουν σε αυτό.

Brain drain: Τι συζητήθηκε με τους Έλληνες του εξωτερικού

Η πρωτοβουλία του πρωθυπουργού να συνομιλήσει με Έλληνες του εξωτερικού οφείλεται στην τροπολογία που αναμένεται να ψηφιστεί την άλλη εβδομάδα σχετικά με την παροχή κινήτρων για την αναστροφή του brain drain.

Το ερώτημα δηλαδή που ταλανίζει την ελληνική κοινωνία είναι γιατί δεν επιστρέφουν οι Έλληνες στη χώρα μας. Σε πρόσφατη έρευνα που πραγματοποιήθηκε από το Εθνικό Κέντρο Τεμκηρίωσης οι νέοι και οι νέες δεν έθεσαν ως αρνητικό παράγοντα της χώρας τους χαμηλούς μισθούς, αλλά την αναξιοκρατία που επικρατεί.

Να σημειωθεί, τέλος, πως χθες ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης πραγματοποίησε τηλεδιάσκεψη με μαθητές από δημοτικό σχολείο των Χανίων, απαντώντας στα ερωτήματα των παιδιών αναφορικά με την παράταση του lockdown αλλά και την επαναλειτουργία των σχολείων.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWS2U ΣΤΟ INSTAGRAM