Νεκρός σε τροχαίο ο επιχειρηματίας Θεόδωρος Νιτσιάκος: Έπεσε σε γκρεμό!

Με πολλούς θανάτους έχει μπει το 2020 και το Σαββατοκύριακο ξεκίνησε με το μοιραίο τροχαίο που στοίχισε τη ζωή στον γνωστό επιχειρηματία Θεόδωρο Νιτσιάκο.

Έπεσε σε γκρεμό! 

Θρήνος και σοκ για την οικογένεια του επιχειρηματία που έφυγε έτσι, ξαφνικά, καθώς έχασε τον έλεγχο του ΙΧ του κι έπεσε στον γκρεμό. Ο ιδρυτής της ομώνυμης εταιρείας πουλερικών το βράδυ της Παρασκευής, ενώ οδηγούσε, διέφυγε της πορείας του και έπεσε σε γκρεμό βάθους 20-25 μέτρων στην Αετομηλίτσα.

Η ολισθηρότητα του δρόμου, η κακοκαιρία που επικρατούσε στην περιοχή όπου και βρισκόταν για κυνήγι, ήταν, σύμφωνα με τις μέχρι τώρα πληροφορίες, οι αιτίες που έχασε τον έλεγχο του οχήματός του. Εδώ να σημειώσουμε ότι βρισκόταν εκεί για κυνήγι.

Για το τραγικό συμβάν ενημέρωσε τις Αρχές, χθες το βράδυ, κάτοικος του χωριού της περιφέρειας των Ιωαννίνων, διερχόμενος απ' το σημείο του δυστυχήματος, όπου αμέσως μετά έσπευσαν αστυνομικές δυνάμεις και η 5η ΕΜΑΚ .Σύμφωνα με πληροφορίες τον άτυχο 76χρονο κατάφεραν να ανασύρουν συγχωριανοί του δυστυχώς χωρίς τις αισθήσεις του.

Το who is who του 

Ο Θεόδωρος Νιτσιάκος με καταγωγή από την Αετομηλιτσα Ιωαννίνων γεννήθηκε στις 25/3/1944. Σπούδασε στη Γεωπονική Σχολή Θεσσαλονίκης και στη συνέχεια έκανε μετεκπαίδευση στην Ολλανδία σε θέματα πτηνολογίας.

Το 1972 να δημιουργήσει μια μικρή μονάδα αναπαραγωγής πατρογονικών ορνίθων λίγο έξω από τα Ιωάννινα. Προκειμένου να συγκεντρώσει τα απαιτούμενα κεφάλαια, η οικογένειά του πούλησε τα πρόβατά της. Έχοντας στόχο να αναδείξει την επιχείρησή του σε επιχείρηση σταθμό στα πουλερικά στην Ελλάδα, έκανε σταδιακά βήματα, δημιουργώντας κάθετα ολοκληρωμένο σύστημα παραγωγής. 

Και το κατόρθωσε, καθώς η εταιρεία του είναι ο μεγαλύτερος παραγωγός κρέατος κοτόπουλου στην Ελλάδα και ανάμεσα στις 10 μεγαλύτερες βιομηχανίες τροφίμων της χώρας με βάση τον ετήσιο τζίρο της.

Ημερομηνίες-σταθμοί για την εταιρεία
  • 1972: ίδρυση της εταιρείας και λειτουργία μονάδας αναπαραγωγής στο Μπιζάνι Ιωαννίνων
  • 1980: λειτουργία πτηνοσφαγείου στο Ροδοτόπι Ιωαννίνων
  • 1993: λειτουργία νέου σύγχρονου εργοστασίου ζωοτροφών στην Πεδινή Ιωαννίνων δυναμικότητας 20 τόνων ανά ώρα
  • 1993: κατασκευή εργοστασίου περαιτέρω επεξεργασίας κρέατος στην Άρτα που λειτουργεί ως θυγατρική (Foodmaster ΑΕΒΕ)
  • 1995: μετατροπή της εταιρείας σε Α.Ε.
  • 1995-2000: δημουργία κέντρων διανομής στις μεγαλύτερες ελληνικές πόλεις
  • 2001: εξαγορά από το συνεταιρισμό Βησαλτίας και εκσυγχρονισμός πτηνοσφαγείου στη Νιγρίτα Σερρών
  • 2001: αγορά εγκαταστάσεων στη ΒΙ.ΠΕ Θεσσαλονίκης για αποθήκευση πρώτων υλών ζωοτροφών
  • 2002: δημιουργία στα Δολιανά Ιωαννίνων φάρμας 2.100 στρεμμάτων για βιολογικές καλλιέργειες και εκτροφή ελευθέρας βοσκής
  • 2003: λειτουργία 2ου εργοστασίου ζωοτροφών στην Άρτα
  • 2003: βράβευση από τη GrowthPlus ως μια από τις 500 ταχύτερα αναπτυσσόμενες επιχειρήσεις της Ευρώπης
  • 2004: κατασκευή νέου κέντρου διανομής στον Ασπρόπυργο Αττικής
  • 2005: λειτουργία νέου τυποποιητηρίου κρέατος στη ΒΙ.ΠΕ Ιωαννίνων
  • 2005: λειτουργία μονάδας παραγωγής τροφών για ζώα συντροφιάς
  • 2008: κατασκευή νέου κέντρου διανομής στη ΒΙ.ΠΕ Θεσσαλονίκης
  • 2008: κατασκευή εργοστασίου καύσης υποπροϊόντων για την παραγωγή ενέργειας στη ΒΙ.ΠΕ Ιωαννίνων
  • 2010: διάθεση στην αγορά κρέατος γαλοπούλας και κουνελιού ελληνικής εκτροφής
  • 2013-2014: εγκατάσταση λεβήτων βιομάζας σε όλες τις βιομηχανικές εγκαταστάσεις της εταιρείας
  • 2014: σύναψη συμβολαίων για εξαγωγή 20.000 τόνων σκληρού σίτου ελληνικής παραγωγής.

Όπως είναι ευνόητο, όλη η επιχειρηματική σκηνή της χώρας -όπου ήταν ιδιαιτέρως αγαπητός- πέραν των οικείων του, θρηνεί τον αναπάντεχο χαμό του.

Καλό ταξίδι και δύναμη στην οικογένειά του.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWS2U ΣΤΟ ΙΝSTAGRAM