Πέταξαν τρικάκια στο πολιτικό γραφείο της Νίκης Κεραμέως

Τι αναφέρει η υπουργός Παιδείας για την «παρέμβαση» με τα τρικάκια στο πολιτικό της γραφείο

Αργά χθες το βράδυ μια ομάδα ατόμων έφτασε έξω από το πολιτικό γραφείο της υπουργού Παιδείας, Νίκης Κεραμέως και πέταξε τρικάκια, ενώ πληροφορίες αναφέρουν πως αναγράφονταν και απειλητικά μηνύματα. Στο σημείο επενέβησαν άμεσα οι αστυνομικές αρχές, χωρίς όμως να εντοπίσουν κάποιον ύποπτο.

Η κ. Κεραμέως σε ανάρτησή της στο Twitter ανέβασε φωτογραφίες από τα τρικάκια που βρέθηκαν και χαρακτηριστικά έγραψε σε λεζάντα: «''Παρέμβαση'' απόψε στο πολιτικό μου γραφείο... από εκείνους που υπερασπίζονται την παραβατικότητα στα Πανεπιστήμια, την ανεξέλεγκτη είσοδο και την «αιωνιότητα» στη φοίτηση. Εμείς θα συνεχίσουμε να αγωνιζόμαστε με όλες μας τις δυνάμεις για το Πανεπιστήμιο που αξίζει στα παιδιά μας.»

Υπενθυμίζουμε πως πριν από δύο μέρες είχε σημειωθεί εμπρηστική επίθεση έξω από το σπίτι του βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας, Κωνσταντίνου Μπογδάνου. Βέβαια στην περίπτωση της υπουργού, η «παρέμβαση» αποτελεί μια συνέχεια στις αντιδράσεις που απορρέουν για το καινούριο νομοσχέδιο των υπουργείων Παιδείας και Προστασίας του Πολίτη που αφορά τα Πανεπιστήμια.

Η θέση του κυβερνητικού εκπροσώπου για την επίθεση

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Χρήστος Ταραντίλης για το περιστατικό έξω από το πολιτικό γραφείο της κ. Κεραμέως σημείωσε: «τραμπούκοι πέταξαν τρικάκια με απειλητικό περιεχόμενο σήμερα (σ.σ. χθες) στο πολιτικό γραφείο της υπουργού Παιδείας Νίκης Κεραμέως».

«Αν νομίζουν ότι με αυτό το λόγο θα φοβίσουν την υπουργό και την κυβέρνηση, ώστε να μην προχωρήσουν οι αλλαγές στα ΑΕΙ κάνουν λάθος. Η βία δεν έχει θέση ούτε στα Πανεπιστήμια, ούτε στην κοινωνία. Τα ΑΕΙ είναι χώροι γνώσης και ελεύθερης διακίνησης των ιδεών κι όχι χώροι ανομίας και τραμπουκισμών. Οι αλλαγές θα προχωρήσουν γιατί αυτό απαιτεί η μεγάλη πλειονότητα των φοιτητών, των καθηγητών και της κοινωνίας», αναφέρει χαρακτηριστικά ο κ. Ταραντίλης.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWS2U ΣΤΟ INSTAGRAM