Τι ισχύει για το εμβόλιο της Pfizer/BioNTech και τις αλλεργίες – Ο Μόσιαλος απαντά

Ο καθηγητής Πολιτικής Υγείας του LSE, Ηλίας Μόσιαλος μέσα από τον προσωπικό του λογαριασμό στο Facebook, ανέβασε ένα μακροσκελές κείμενο με τίτλο «Εμβόλιο Pfizer/BioNTech και αλλεργίες»

Ο Ηλίας Μόσιαλος, καθηγητής Πολιτικής Υγείας του LSE, προχώρησε σε μια νέα ανάρτηση αναφορικά με το εμβόλιο της Pfizer/BioNTech κατά της Covid-19, εστιάζοντας στο πρόγραμμα εμβολιασμού και στις αλλεργίες.

Ο ίδιος αναφέρει πως το παγκόσμιο αυτό πρόγραμμα εμβολιασμών έχει ήδη ξεκινήσει και μέχρι στιγμής έχουν εμβολιαστεί «πάνω από 1,3 εκατομμύρια άνθρωποι έχουν ήδη λάβει το εμβόλιο (ή την πρώτη δόση του) σε όλο τον κόσμο».

Ο Ηλίας Μόσιαλος έγραψε στην ανάρτηση του:

«Εμβόλιο Pfizer/BioNTech και αλλεργίες. Έχει ξεκινήσει η παγκόσμια εκστρατεία εμβολιασμού και πάνω από 1,3 εκατομμύρια άνθρωποι έχουν ήδη λάβει το εμβόλιο (ή την πρώτη δόση του) σε όλο τον κόσμο. Έως τις 21 Δεκεμβρίου είχαν ήδη λάβει την πρώτη δόση του εμβολίου των Pfizer/BioNTech 792.142 άνθρωποι στις Η.Π.Α. και 500.000 στο Ηνωμένο Βασίλειο. Επίσης έως τις 21 Δεκεμβρίου είχαν λάβει την πρώτη δόση 29.596 άνθρωποι στο Ισραήλ, και μέχρι και εχθές 22 Δεκεμβρίου άλλοι 18.583 στον Καναδά.

Η ασφάλεια του εμβολίου δεν αμφισβητείται από τις ρυθμιστικές αρχές. Στο Ηνωμένο Βασίλειο η Ρυθμιστική Υπηρεσία Φαρμάκων και Υγείας (MHRA) συνιστά σε οποιονδήποτε με ιστορικό αναφυλαξίας σε τρόφιμα/εμβόλια/φάρμακα να μην λάβουν επί του παρόντος το εμβόλιο των Pfizer/BioNTech. Υπογραμμίζουν πως αυτό είναι ένα προληπτικό μέτρο ενώ ταυτόχρονα διεξάγονται περαιτέρω έρευνες.

Παραθέτω το σύνδεσμο για διάφορες ερωτήσεις σχετικά με τον εμβολιασμό και τις αλλεργίες που απαντήθηκαν από ένα πάνελ κλινικών και μελών της Βρετανικής Εταιρείας Αλλεργίας και Κλινικής Ανοσολογίας, της καμπάνιας για την αναφυλαξία και του allergy.uk. (http://www.anaphylaxis.org.uk/.../pfizer-covid-19.../...).

Δεν θα κάνω τη μετάφραση του Αγγλικού κειμένου γιατί το παραθέτω μόνο ως παράδειγμα οδηγιών. Οι επίσημες οδηγίες πρέπει να εκδοθούν από την Εθνική Επιτροπή Εμβολιασμών σε συνεργασία με τις επιστημονικές ενώσεις των αλλεργιολόγων της χώρας μας.

Θεωρώ όμως πως μια αντίστοιχη ιστοσελίδα για τους πολίτες, και κάποιο email αναφοράς για κατευθυντήριες οδηγίες στους γιατρούς, θα αποσυμφορήσει τις τηλεφωνικές γραμμές. Ελπίζω να συμπεριλαμβάνονται στα σχέδια της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών».

Δείτε ολόκληρη την ανάρτηση του:ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ 

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWS2U ΣΤΟ INSTAGRAM