Κορονοϊός: Προβληματισμός για τους υγειονομικούς-αρνητές του εμβολίου

Αυξάνονται οι υγειονομικοί αρνητές του εμβολίου

Έντονος προβληματισμός δημιουργείται όσο πλησιάζει η ώρα του εμβολιασμού κατά του κορονοϊού για το πόσοι υγειονομικοί (γιατροί, νοσηλευτές, τραυματιοφορείς), άνθρωποι δηλαδή που πολεμούν από την πρώτη γραμμή την πανδημία, θα θελήσουν να εμβολιαστούν.

 Βόλος: 4/10 υγειονομικούς δεν θα κάνουν το εμβόλιο

Ο νευροχειρούργος στο νοσοκομείο Βόλου και μέλος της τοπικής Ένωσης νοσοκομειακών γιατρών, Νίκος Χαυτούρας, εξήγησε στο MEGA για ποιους λόγους οι υγειονομικοί είναι αρνητικοί.

Σύμφωνα με τον γιατρό υπάρχει φόβος λόγω του μεγάλου αριθμού θανάτων από τον κορονοϊό στην περιοχή, ενώ κάνει λόγο και για έλλειμα ενημέρωσης των υγειονομικών σχετικά για το εμβόλιο.

«Ήταν λίγες οι ώρες που μας έδωσαν τη δυνατότητα να δηλώσουμε για τον αν θέλουμε να εμβολιαστούμε. Ήρθαν το μεσημέρι και μας είπαν μέχρι τις 10 το πρωί την επομένη ότι πρέπει να έχουμε δηλώσει αν θέλουμε» επισήμανε, επαναλαμβάνοντας την ανάγκη για ενημέρωση στους υγειονομικούς σχετικά με το εμβόλιο, καθώς όπως είπε δεν έχουν όλοι τις ίδιες γνώσεις.

«Μου δημιουργεί αρνητική εντύπωση το ποσοστό αυτό. Πρέπει άμεσα να αλλάξει. Είναι απαραίτητο το εμβόλιο» δήλωσε στο MEGA.

Ελένη Γιαμαρέλλου: Να κάνουμε με εμπιστοσύνη το εμβόλιο

«Να πάμε με εμπιστοσύνη να κάνουμε το εμβόλιο έναντι του κορωνοϊού». Αυτό προέτρεψε τους πολίτες η καθηγήτρια Παθολογίας-Λοιμωξιολογίας και μέλος της Επιτροπής των Εμπειρογνωμόνων, Ελένη Γιαμαρέλλου, μιλώντας στην «Κοινωνία Ώρα MEGA».

Η καθηγήτρια χαρακτήρισε τον εμβολιασμό έναντι του κορωνοϊού ως «εκδήλωση αλληλεγγύης» καθώς «δεν το κάνουμε μόνο για τον εαυτό μας. Να πάμε με εμπιστοσύνη να κάνουμε το εμβόλιο. Για να μπορέσουμε να έχουμε του χρόνου Χριστούγεννα αγαπητικά και όχι μοναχικά» ανέφερε.

Παράλληλα, ξεκαθάρισε ότι κάνοντας τα εμβόλια δεν εγκαταλείπονται τα μέτρα προστασίας, τα οποία όπως είπε θα χαλαρώσουν, αφότου εμβολιαστεί τουλάχιστον το 70% του πληθυσμού.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWS2U ΣΤΟ INSTAGRAM