Μόρια: Σε δρόμους και χωράφια κοιμήθηκαν χιλιάδες μετανάστες

Στις φλόγες τυλίχθηκε για δεύτερο συνεχόμενο βράδυ ο καταυλισμός προσφύγων στη Μόρια της Μυτιλήνης, «ισοπεδώνοντας» έτσι ό,τι είχε μείνει όρθιο από τις μεγάλες φωτιές που ξέσπασαν το βράδυ της Τρίτης.

Χιλιάδες μετανάστες και πρόσφυγες, αναγκάστηκαν να κοιμηθούν δίπλα στα καμένα, σε χωράφια, δρόμους, πάρκινγκ και σε μαγαζιά, αφού οι προσωρινοί χώροι διαμονής τους καταστράφηκαν εντελώς. Πολλοί εξ αυτών πέρασαν τη νύχτα ακόμα και δίπλα σε κάδους σκουπιδιών.

Οι δυνάμεις της αστυνομίας δεν επέτρεψαν οι μετανάστες να μετακινηθούν προς την ενδοχώρα, ενώ αρκετές φορές έκανε χρήση δακρυγόνων για να απωθήσουν τον κόσμο.

Παράλληλα, οι κάτοικοι εκφράζουν έντονη ανησυχία για την κατάσταση κάνοντας λόγο για υγειονομική βόμβα καθώς 35 άνθρωποι έχουν βρεθεί θετικοί στον κοροναϊό και σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά, μόλις 8 από αυτούς έχουν εντοπιστεί.

Να σημειωθεί επίσης πως αργά το βράδυ ξέσπασαν και επεισόδια μεταξύ προσφύγων/μεταναστών και αστυνομικών.

Οι ομάδες των ΜΑΤ έχουν αποκλείσει την περιοχή όλων των γύρω χωριών και προσπαθούν να τους εμποδίσουν να μετακινηθούν προς την πόλη, με τους πρόσφυγες και μετανάστες να αντιδρούν και να συνεχίζεται η ένταση, η οποία αναμένεται να κρατήσει μέχρι να αποφασιστεί, από την πολιτεία, το πού θα μεταφερθούν οι άνθρωποι αυτοί.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ


ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWS2U ΣΤΟ INSTAGRAM