Ολοήμερα Σχολεία: Χωρίς προϋποθέσεις οι εγγραφές

Η νέα υπουργική απόφαση για την εγγραφή και φοίτηση των παιδιών σε ολοήμερα προγράμματα των δημοτικών σχολείων, προβλέπει εγγραφές δίχως προϋποθέσεις.

Η εν λόγω απόφαση δημοσιεύτηκε στο ΦΕΚ και υπέγραψε η υφυπουργός Παιδείας Σοφία Ζαχαράκη.

Όσα προβλέπει η σχετική απόφαση για τα Ολοήμερα Προγράμματα στα Δημοτικά Σχολεία

Μεταξύ άλλων και σύμφωνα με την απόφαση αυτή, τα παιδιά θα μπορούν να εγγράφονται στο Ολοήμερο, κατόπιν σχετικής αίτησης των κηδεμόνων τους. Να σημειωθεί επίσης, πως όλες ανεξαιρέτως οι αιτήσεις θα γίνονται δεκτές από τους διευθυντές και τους προϊστάμενου των δημοτικών σχολείων, καθώς δεν θα υπάρχουν προϋποθέσεις εγγραφής.

Η Απόφαση προβλέπει ότι, για να λειτουργήσει το εκάστοτε ολοήμερο πρόγραμμα, θα πρέπει να εγγραφούν σε αυτό τουλάχιστον 10 παιδιά. Για τα διθέσια, τριθέσια, τετραθέσια και πενταθέσια δημοτικά, ο αντίστοιχος αριθμός είναι 8, ενώ για τα μονοθέσια αρκεί να εγγραφεί στο Ολοήμερο τουλάχιστον το 1/3 του μαθητικού πληθυσμού.

Η ενδιάμεση αποχώρηση των μαθητών/τριών μπορεί να γίνεται μετά το τέλος της 2ης ώρας του Ολοήμερου, στις 15:00, αφού κατατεθεί σχετική ενυπόγραφη δήλωση των κηδεμόνων. Σύμφωνα με το Ωρολόγιο Πρόγραμμα του Ενιαίου Τύπου Ολοήμερου Δημοτικού Σχολείου, η λήξη του ολοήμερου προγράμματος θα είναι στις 16:00.

Επίσης, η απόφαση αναφέρει πως για τη συγκρότηση των τμημάτων του Ολοήμερου θα λαμβάνεται υπόψη η δηλωθείσα ώρα αποχώρησης των μαθητών/τριών, η οποία αναγράφεται στη σχετική υπεύθυνη δήλωση των κηδεμόνων κατά την εγγραφή.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ


ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWS2U ΣΤΟ INSTAGRAM