Ο μπακαλιάρος με σκορδαλιά είναι το φαγητό που τρώμε την 25η Μαρτίου, καθώς έτσι θέλει το έθιμο που ξεκίνησε πριν πολλά χρόνια.
Ο αγιορείτικος μπακαλιάρος με σκορδαλιά είναι μια εύκολη συνταγή για την αυριανή μέρα.
Υλικά:
1 κιλό παστός μπακαλιάρος
½ φλιτζάνι λάδι
1 ματσάκι σέλινο
4 κρεμμύδια ψιλοκομμένα
6 σκελίδες σκόρδο
5 πατάτες
3 κουταλιές ξίδι
2 κουταλιές άνηθο
αλάτι και πιπέρι
Εκτέλεση:
Τεμαχίζουμε τον μπακαλιάρο, αφαιρούμε τα πτερύγια και την ουρά και τον ξαρμυρίζουμε για 24 ώρες.
Σε μια κατσαρόλα βάζουμε το σέλινο και πάνω του τα κομματάκια του μπακαλιάρου. Από πάνω ρίχνουμε το κρεμμύδι. Προσθέτουμε λάδι και νερό. Μαγειρεύουμε σε δυνατή φωτιά ώσπου να χυλώσει η σάλτσα.
Πριν χυλώσει βγάζουμε από την κατσαρόλα 2½ φλιτζάνια ζουμί που θα μας χρειαστεί για την σκορδαλιά.
Βράζουμε τις πατάτες τις καθαρίζουμε και τις περνούμε από τον μύλο. Λιώνουμε τα σκόρδα στο γουδί.
Αναμειγνύουμε τον πουρέ με τα σκόρδα, αλάτι, πιπέρι, το ξίδι, τον άνηθο και το ζουμί από το ψάρι ώσπου να γίνει μια ομοιόμορφη μάζα.
Αφού κατεβάσουμε την κατσαρόλα από την φωτιά περιχύνουμε το ψάρι με τη σκορδαλιά και κουνάμε το σκεύος μας έτσι ώστε ν' ανακατευτεί καλά.
____________________________________________________________________________
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWS2U ΣΤΟ INSTAGRAM