Η αδελφή της Δωροθέας Μερκούρη, Αλεξάνδρα, τη φωτογράφιζε ενώ εκείνη έβγαζε περήφανη απ' τον φούρνο τα λαζάνια της. Οι δυο αδελφές είναι πολύ αγαπημένες.
Όπως είναι φυσικό, όταν τούς δίνεται η ευκαιρία και φωτογραφίζονται από κοινού και κάνουν «κλικ» η μία στην άλλη.
Τώρα, πάμε και στο... νόστιμο του στόρι: Τα λαζάνια στον φούρνο φτιάχνονται συνήθως ή με τυριά ή με σπανάκι.Η Δωροθέα προτίμησε την πρώτη -και πιο παχυντική- εκδοχή. Άλλωστε, έχει τρελό περιθώριο. Και με δέκα κιλά παραπάνω, πάλι λεπτή θα είναι. Ορμώμενοι απ' αυτό, λοιπόν, σας παρουσιάζουμε την τέλεια συνταγή για ψητά λαζάνια με τυριά. Συνεχίστε την ανάγνωση. Υλικά - για έξι μερίδες (ένα ταψί)Λαζάνια (από αυτά που δεν χρειάζονται βράσιμο) - 15
Ψιλοκομμένο κρεμμύδι - 3 κουτ. σούπας
Πολτό σκόρδου με μείγμα αρωματικών - 2 κουτ. γλυκού
Βούτυρο - 3 κουτ. σούπας
Αλεύρι - 5 κουτ. σούπας
Γάλα - 1 λίτρο
Μουστάρδα με μέλι - 3 κουτ. σούπας
Τριμμένη γραβιέρα - 200 γρ.
Τριμμένο τσένταρ - 200 γρ.
Ανθότυρο - 200 γρ.
Τριμμένη γκούντα - 200 γρ.
Ξερός βασιλικός ΜΠΑΧΑΡ - 2 κουτ. σούπας
Ψιλοκομμένος μαϊντανός - 5 κουτ. σούπας
Αλάτι, πιπέρι
ΕκτέλεσηΣοτάρετε στο βούτυρο το κρεμμύδι και τον πολτό σκόρδου και μετά από 2-3 λεπτά, ρίξτε το αλεύρι και ανακατέψτε.
Προσθέστε το γάλα, αλατοπίπερο, τον βασιλικό και αφήστε το μείγμα να βράσει σε μέτρια προς χαμηλή φωτιά για 7-8 λεπτά ανακατεύοντας κατά διαστήματα.
Ρίξτε στην μπεσαμέλ το ανθότυρο, τον μαϊντανό, τη μουστάρδα και ανακατέψτε τα.
Ανακατέψτε ξεχωριστά τα υπόλοιπα τυριά (γραβιέρα, τσένταρ, γκούντα).
Έπειτα, σ' ένα ταψί πυρίμαχο με διαστάσεις -περίπου 35 Χ 25- απλώστε στη βάση 3-4 κουταλιές από το μείγμα της μπεσαμέλ, στρώστε μία σειρά λαζάνια, απλώστε λίγο από το μείγμα της μπεσαμέλ και 3-4 κουταλιές από το μείγμα των τυριών.
Επαναλάβετε με τα υπόλοιπα υλικά.
Σκεπάστε το ταψί με αλουμινόχαρτο και ψήστε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180ο C για 25 – 30 λεπτά.
Ξεσκεπάστε και ψήστε άλλα 7-8 λεπτά για να πάρει χρώμα.
Καλή σας όρεξη, buddies!