Τα πιροσκί θεωρούνται - και όχι αδίκως - από τα ωραιότερα σνακ για το πρωινό, το γραφείο, τα πάρτι
Ο Σάκης Τόλικας ή the_coook όπως θα τον βρεις στο instagram μας δίνει την αγαπημένη του συνταγή για πιροσκί ή «πισία» όπως τα έλεγε η γιαγιά του.
ΥΛΙΚΑ:
Για τη γέμιση:
3 πατάτες βρασμένες
1/2 κρεμμύδι τριμμένο
Αλάτι και πιπέρι
Ελαιόλαδο
Για τη ζύμη:
500 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
250 γρ. χλιαρό νερό
1 φακελάκι ξηρή μαγιά
1 αυγό (αν νηστεύεις αφαίρεσε το και βάλε 50 γρ. νερό ακόμη)
1/2 κ.γ ζάχαρη
1/2 κ.γ αλάτι
3 κ.σ ελαιόλαδο
Λάδι για το τηγάνισμα
ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
Αρχικά βάζουμε τις βρασμένες πατάτες σε ένα μπολ με τα υπόλοιπα υλικά και τις λιώνουμε με ένα πιρούνι, όχι όμως να γίνουν εντελώς πουρές, και αφήνουμε στην άκρη...
Διαβάστε την υπόλοιπη συνταγή στο womensnews.gr
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ