Μπορεί η γιορτή των Χριστουγέννων να πλησιάζει και τα κρεατικά να έχουν την τιμητική τους, ωστόσο δεν θα ήταν άσχημη και μια vegan πρόταση με κουνουπίδι και μπαλσάμικο.
Αρκετοί άνθρωποι δεν έχουν μέσα στις γαστρονομικές τους προτιμήσεις το κουνουπίδι, αλλά αγνοούν το πόσο εύγευστο μπορεί να γίνει μαζί με το μπαλσάμικο.
Τα υλικά που θα χρειαστούμε
(για 4-6 άτομα)
Ένα μεγάλο κουνουπίδι
2 κούπες ντομάτες
1 μεσαίο κόκκινο κρεμμύδι (κομμένο σε χοντρά κομμάτια)
250 γρ. πράσινα φασόλια
Αλατοπίπερο
3 κ.σ. ελαιόλαδο
1 κούπα ξύδι βαλσάμικο
¼ της κούπας καστανή ζάχαρη
Φρέσκος μαϊντανός, προαιρετικά, για γαρνίρισμα
Εκτέλεση
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200 βαθμούς Κελσίου. Κόβουμε το κάτω μέρος από το κουνουπίδι, έτσι ώστε να στέκεται όρθιο στο ταψί.
Βάζουμε τις ντομάτες γύρω του, το κρεμμύδι και τα φασολάκια. Τα αλατοπιπερώνουμε και ρίχνουμε το λάδι.
Σε ένα μικρό τηγάνι, σε μεσαία φωτιά, ανακατεύουμε το βαλσάμικο με την καστανή ζάχαρη, μέχρι να βράσει, και έπειτα χαμηλώνουμε αμέσως την φωτιά.
Σιγοβράζουμε για 15 λεπτά, και χύνουμε το ξύδι στο κουνουπίδι (προσοχή, κρατάμε λίγο για αργότερα).
Ψήνουμε μέχρι το κουνουπίδι να ροδίσει και να γίνει μαλακό, για μια ώρα περίπου, βάζοντας πού και πού περισσότερο ξύδι.
Σερβίρουμε.
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWS2U ΣΤΟ INSTAGRAM
πηγή: womensnews.gr