Ανασκόπηση 2019: Οι θάνατοι που συγκλόνισαν (gallery)

Ανασκόπηση 2019: Aσφαλώς και παράλληλα δυστυχώς, στον τελικό απολογισμό, η χρονιά που φεύγει ήταν με πολλούς θανάτους, που συγκλόνισαν το πανελλήνιο.Λίγες μέρες πριν αποχαιρετήσουμε αυτή τη χρονιά, θυμόμαστε ποιοι ξεκίνησαν το τελευταίο ταξίδι. Ένα ταξίδι όχι για τον άλλο, αλλά για άλλους -θέλουμε να πιστεύουμε- κόσμους. 

Το έτος ξεκίνησε πολύ άσχημα. Στις αρχές του 2019, έφυγε από τη ζωή ο Θέμος Αναστασιάδης. Η απώλειά του συγκλόνισε τους δικούς του ανθρώπους, φίλους, συνεργάτες αλλά και όσους τον παρακολουθούσαν μέσα από τις εκπομπές του. Ήταν πραγματικά ο «εκλεκτός Θέμος» των εγχώριων ΜΜΕ. Αγαπητός στους περισσότερους και βέβαια, όσο δυνατούς φαν είχε, άλλο τόσο φανατικούς πολέμιους.

Σε ηλικία 83 ετών πέθανε ο ηθοποιός Τρύφων Καρατζάς. Ένας κύριος και ρολίστας που αγαπήσαμε όλοι. Περισσότερο απ' το θέατρο, που ήταν η μεγάλη του αγάπη. Ο ηθοποιός είχε ένα ατύχημα στο σπίτι του, το οποίο τον οδήγησε στο χειρουργείο όπου δεν κατάφερε να βγει νικητής.

Ο Περικλής Παναγόπουλος έφυγε σε ηλικία 84 ετών έπειτα από σοβαρά προβλήματα που αντιμετώπιζε με την υγεία του. Ο διάσημος εφοπλιστής και εκτός συνόρων βύθισε σε θλίψη την ελληνική σκηνή της ναυτιλίας, ενώ χύθηκε πολύ μελάνι απ' τα ΜΜΕ για το προφίλ του. Όχι τυχαία, αφού επρόκειτο για μια εμβληματική μορφή της ελληνικής ναυτιλίας.

Η ηθοποιός Φλωρέτα Ζάννα έφυγε από κοντά μας σε ηλικία 83 ετών. Το παράδοξο για πολλούς, ότι η είδηση του θανάτου της έγινε αρχικά γνωστή από το facebook. Μια ηθοποιός χαμηλών τόνων, εξαιρετικά αγαπητή στους συναδέλφους της και πολύ γλυκός άνθρωπος.

Ο ξαφνικός θάνατος της ηθοποιού Νίκης Λειβαδάρη συγκλόνισε το Πανελλήνιο καθώς ήταν μόλις 33 χρόνων. Τα σχόλια σταματάνε εκεί. Η είδηση αυτή ήταν συνταρακτική για φίλους, γνωστούς και για τους οικείους της. Πόσο νέα, μα πόσο...

Ο Φαίδων Γεωργίτσης έφυγε στα 80 του χρόνια έπειτα από μάχη με τον καρκίνο. Ένας θεατράνθρωπος, ζεν πρεμιέ στα 50s και 60s, λάτρης του πολιτισμού, είχε φτιάξει και το θέατρο «Κεκρωπία» για να αναβαθμίσει τα Μεσόγεια Αττικής. Έμενε, δε, στην Παιανία.

Ο θάνατος του Luke Perry από εγκεφαλικό επεισόδιο, τοy γνωστό Ντίλαν από τα «Χτυποκάρδια στο Μπέβερλι Χιλς» βύθισε στο πένθος το Χόλιγουντ. Tραγική ειρωνεία, ότι η ανακοίνωση για το ότι νοσηλεύτηκε γνωστοποιήθηκε λίγες ώρες αφότου το Fox είχε ανακοινώσει το ξεκίνημα ενός νέου κύκλου γυρισμάτων για το «Beverly Hills, 90210», που σάρωσε την τηλεθέαση, όπου κι αν προβλήθηκε στα 90s.

Η ηθοποιός Ρένα Βουτσινά έφυγε από τη ζωή έπειτα από εγκεφαλικό επεισόδιο. Γεννήθηκε το 1943 στην Κεφαλονιά και ήταν σύζυγος του Βάσου Αδριανού (1943-1999) με τον οποίο απέκτησε μια κόρη. 20 χρόνια πριν είχε προκαλέσει σοκ η πτώση του συζύγου της, Βάσου Ανδριανού από την βεράντα του σπιτιού τους, ενώ μέσα βρισκόταν εκείνη μαζί με την κόρη τους.

Ο Θάνος Γραμμένος, ρολίστας, έγινε γνωστός  από το ρόλο του υπηρέτη «Μαθιού» των Φουρτουνάκηδων στη ταινία «Νεράιδα και το παλικάρι» που πρωταγωνιστούσε η Αλίκη Βουγιουκλάκη και ο Γιάννης Παπαμιχαήλ, έφυγε σε ηλικία 92 ετών.

Ο δημοσιογράφος Βασίλης Λυριτζής «έσβησε» στα 59 του χρόνια χτυπημένος από τον καρκίνο μετά από σύντομη νοσηλεία σε νοσοκομείο. Η απώλειά του συγκλόνισε τον εγχώριο δημοσιογραφικό κόσμο.

Η γνωστή ηθοποιός, Βιβέτα Τσιούνη πέθανε σε ηλικία 85 χρονών σκορπίζοντας θλίψη στον καλλιτεχνικό χώρο. Γεννημένη το 1934, σπούδασε στη δραματική σχολή του Εθνικού θεάτρου. Από το 1955 έως το 1993 έλαβε μέρος σε 35 παραστάσεις του Εθνικού θεάτρου.

Ο θάνατος του Μάκη Ζουγανέλη (φωτ. κάτω με τη Ζακλίν Μπισέ) του ανθρώπου που άλλαξε τη νυχτερινή διασκέδαση της Μυκόνου, προκάλεσε απύθμενη θλίψη στο «νησί των ανέμων». Ο θάνατός του σηματοδότησε -κυριολεκτικά- το τέλος μιας εποχής.

Ο ξαφνικός και σοκαριστικός θάνατος του Πάνου Ζάρλα βύθισε στο πένθος όλη την Ελλάδα. Ο νικητής του Power of love άφησε την τελευταία του πνοή στην άσφαλτο ανήμερα των γενεθλίων του. Μεγαλύτερη ειρωνεία δεν μπορεί να υπάρξει.

Ο Κώστας Ευριπιώτης έφυγε από τη ζωή έπειτα από σκληρή μάχη με τον καρκίνο. Ένας θάνατος που, επίσης, προκάλεσε μεγάλη θλίψη σε όλους.

Ο 23χρονος Αλέξανδρος Ζαχαριάς, γιος του γνωστού επιχειρηματία, άφησε την τελευταία του πνοή στην άσφαλτο έπειτα από θανατηφόρο ατύχημα.

Ο Λαυρέντης Μαχαιρίτσας άφησε την τελευταία του πνοή στα 63 του χρόνια στο σπίτι του στον Πτελεό Μαγνησίας.

Σε ηλικία 61 ετών έφυγε από τη ζωή ο ηθοποιός Τάκης Σπυριδάκης. Ένας επίσης πολύ αγαπητός ηθοποιός, που η απώλειά του συνέθλιψε φίλους, συγγενείς, συναδέλφους, αλλά και πολύ κόσμο.

Η είδηση του ξαφνικού θανάτου του Γιάννη Σπανού έπεσε σαν κεραυνός εν αιθρία καθώς δεν υπάρχει Έλληνας που να μην έχει σιγοτραγουδήσει έστω και ένα τραγούδι του.

 

Η εμβληματική διεθνής Ελληνίδα σχεδιάστρια μόδας Σοφία Κοκοσαλάκη , που έμενε μόνιμα στο Λονδίνο και «έγραψε» τη δική της χρυσή σελίδα στον παγκόσμια χάρτη της μόδας έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 47 ετών, μετά από μάχη -και εκείνη- με τον καρκίνο. Η ασθένειά της δεν ήταν γνωστή εδώ, στα ημεδαπά εδάφη, με αποτέλεσμα η είδηση να σκάσει σαν βόμβα. Ήταν εξάλλου προσηνής και γλυκύτατος άνθρωπος.  Το «χρυσό κορίτσι», όπως την αποκαλούσαν απ' τον Νοέμβριο που πέρασε ντύνει αγγέλους. Όπως εκείνη. Στον παράδεισο, πια.

Ακόμα μία απώλεια -μεγαλύτερης ακόμα εμβέλειας- ήταν η απώλεια του Patrick-Louis Vuitton, επικεφαλής του τμήματος ειδικών παραγγελιών του γαλλικού οίκου πολυτελών ειδών Louis Vuitton και απόγονος πέμπτης γενιάς της οικογένειας Vuitton.

Ο παλαίμαχος ποδοσφαιριστής της ΑΕΚ , Τάσος Κωνσταντίνου πέθανε σε ηλικία 68 ετών, μετά από πολύμηνη μάχη με σοβαρά προβλήματα υγείας.

Η σύζυγος του Λάκη Λαζόπουλου, Τασούλα, έφυγε από τη ζωή έπειτα από μάχη που έδινε με τον καρκίνο.

Ο θάνατος της ηθοποιού Ελισάβετ Ναζλίδου βύθισε στη θλίψη τον καλλιτεχνικό χώρο. Μία ακόμα κυρία της ηθοποιίας, απ' τις λίγες που είχαν απομείνει στη χώρα.

Η τραγουδίστρια Ρένα Πάντα, έφυγε από τη ζωή, μέσα στο σπίτι της, σε ηλικία 61 ετών.

Ο τραγουδιστής Χρήστος Στυλιανέας πέθανε σε ηλικία 75 ετών.

Τέλος, ο καρκίνος νίκησε τη φωνάρα των Roxette. H αγαπημένη ποπ τραγουδίστρια Marie Fredriksson, που άφησε το στίγμα της στα 80s έφυγε από τη ζωή στα 61 της χρόνια, μετά από δέκα σχεδόν χρόνια μάχης με τη νόσο.

Σε ηλικία 79 χρόνων, το Σάββατο, 14 Δεκέμβρη άφησε την τελευταία της πνοή η σπουδαία Γαλλίδα ηθοποιός Άννα Καρίνα Μπάγιερ -όπως είναι το πλήρες της όνομα-, η οποία έπασχε από καρκίνο.

Στις 23 Δεκεμβρίου έφυγε από τη ζωή ο διάσημος -λατρεμένος των απανταχού rich & famous- σχεδιαστής μόδας Emanuel Ungaro, αφήνοντας δυσαναπλήρωτο κενό στον χώρο.

Ο ντιζάινερ απεβίωσε σε ηλικία 86 ετών, γράφοντας τη δική του σελίδα με ολόχρυσα γράμματα στην παγκόσμια ιστορία της μόδας. Μαθητής του Cristobal Balenciaga, έμελλε να γίνει ένας απ' τους σημαντικότερους ντιζάινερ όλων των εποχών. Επί σαράντα και πλέον συναπτά έτη, έντυνε τη γυναίκα γυναίκα, με τις κομψές πινελιές του, αναβαθμίζοντάς την. Όχι πια.

Και κάπως έτσι, ελπίζουμε να κλείσει το κεφάλαιο «θάνατος» για το 2019. Είχαμε, δυστυχώς, πολλούς φέτος...

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ INSTAGRAM