Marie Fredriksson: Έσβησε η ψυχή της θρυλικής μπάντας των 80s Roxette μετά από χρόνια μάχη με τον καρκίνο (vds)

O καρκίνος νίκησε τη φωνάρα των Roxette. H αγαπημένη ποπ τραγουδίστρια Marie Fredriksson, που άφησε το στίγμα της σε εμάς, τις σημερινές σαραντάρες με το βελούδινο μπάσο της, έφυγε από τη ζωή στα 61 της χρόνια. 

Η μάχη της με την επάρατη -όπως φαίνεται και του 21ου αιώνα- νόσο διήρκεσε σχεδόν δέκα χρόνια, για την ακρίβεια απ' το 2001. Η αγάπη της, όμως, παρότι σιγά-σιγά «έλιωνε» απ' την ασθένεια, για τη μουσική δεν μειώθηκε.

Καλλιτέχνιδα, φύσει και θέση, έγραφε τραγούδια και από το σπίτι της, μετά τη διάλυση του γκρουπ. Μιας μπάντας, που με κομμάτια όπως το «The Look», το «Listen to your Heart» και το «It must have been Love» «χτύπησε» No1 στο «Billboard» των Η.Π.Α. Για μια δεκαετία κυκλοφορούσαν δίσκους και τα τραγούδια τους βρίσκονταν μονίμως σε ψηλές θέσεις στις λίστες των charts.

Με το πέρασμα των ετών και με την ανάδειξη καινούριων συγκροτημάτων, ο κόσμος τούς ξέχασε. Όταν όμως η Marie διαγνώστηκε με καρκίνο στον εγκέφαλο, αναγκαστικά διέκοψε τις εμφανίσεις της. Το προσωπικό της άλμπουμ με τίτλο «The Change» αποτέλεσε το «κύκνειο άσμα» της.

TIP 

Tο εξώφυλλο του δίσκου αποτελείται από σκίτσα που ζωγράφισε η ίδια η ποπ σταρ των 80s, όταν έμαθε πως είχε όγκο στο κεφάλι.

Και κάπως έτσι, ελπίζουμε να κλείσει το κεφάλαιο «θάνατος» για το 2019. Είχαμε, δυστυχώς, πολλούς φέτος. Marie, καλό ταξίδι, τώρα θα μας τραγουδάς απ' το δικό σου αστέρι, εκεί ψηλά.

Ακολουθεί το top 3 με τα κομμάτια τους, που έφτασαν στην κορυφή των παγκόσμιων charts - και δεν ξεχνάει κανείς. 
https://www.youtube.com/watch?v=yCC_b5WHLX0