Αυτό είναι το ψυχολογικό προφίλ του άπιστου συντρόφου

Απιστία σημαίνει η παραβίαση της εμπιστοσύνης μεταξύ του ζευγαριού και αργά ή γρήγορα, εφόσον μαθευτεί η αλήθεια, οι δύο σύντροφοι θα δυστυχήσουν

Κάθε άνθρωπος μπορεί να γίνει άπιστος. Ένας άπιστος σύντροφος, όντας αναληθής για τις επιθυμίες του, ψεύδεται συνειδητά, καθώς γνωρίζει ότι η συμπεριφορά του δεν είναι σωστή.

Όσοι απιστούν μάλιστα, έχουν ορισμένα κοινά χαρακτηριστικά, ενώ η απιστία –για μερικούς– ανθρώπους έχει διαβαθμίσεις. Κάποιοι μπορεί ακόμη και να συγχωρήσουν το ένα είδος απιστίας έναντι του άλλου, ανάλογα με το ποιο θεωρούν χειρότερο.

 

Υπάρχουν διαβαθμίσεις απιστίας, οι οποίες είναι:

  • Σεξουαλική πράξη.
  • Φιλιά και χάδια.
  • Φλερτ και ερωτικά λόγια.
  • Ανταλλαγή «πικάντικων» μηνυμάτων.

Υπάρχουν κάποιοι τύποι ανθρώπων που ενδέχεται να είναι πιο επιρρεπείς στην απιστία.

Αυτοί είναι οι εξής:

  • Ναρκισσιστές: Οι άνθρωποι εκείνοι που πιστεύουν ότι δικαιούνται και αξίζουν τα πάντα συμπεριφέρονται ανάλογα, ενώ πολλές φορές θυσιάζουν τα αισθήματα του συντρόφου τους στον βωμό της προσωπικής τους χαράς, ικανοποίησης ή ακόμα και ηδονής.
  • Άτομα που προσποιούνται: Υπάρχουν άτομα τα οποία προσποιούνται συστηματικά στη ζωή τους και ρνούνται να δείξουν τα πραγματικά τους συναισθήματα, όπως είναι ο θυμός ή η λύπη, εκδηλώνοντάς τα συχνά με εκδικητικές συμπεριφορές.

Το ψυχολογικό προφίλ του άπιστου

Οι άπιστοι άνθρωποι βρίσκονται πάντα «εν κινήσει», καθώς είτε αισθάνονται έντονη σεξουαλική επιθυμία είτε βρίσκουν τη ζωή τους γεμάτη μονοτονία ή έλλειψη πάθους.

Τα άτομα αυτά αναζητούν νέες περιπέτειες και νέες προκλήσεις. Προχωρούν στην απιστία χωρίς να προσπαθήσουν να λύσουν τις ανάγκες και τα προβλήματα της σχέσης τους

Διαβάστε τα χαρακτηριστικά που ταιριάζουν στο προφίλ ενός άπιστου συντρόφου στο health4u.gr

 


ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWS2U ΣΤΟ INSTAGRAM