Κοροναιός: «Time to come in, bear» το βίντεο που εξηγεί στα παιδιά το νόημα της απομόνωσης

Υπάρχουν κάποια πράγματα που δεν μπορείς να τα εξηγήσεις εύκολα στα παιδιά. Αυτό τις περισσότερες φορές, δημιουργεί άγχος στους μεγαλύτερους, οι οποίοι προσπαθούν να βρουν τον κατάλληλο τρόπο.

Θέματα, όπως ο θάνατος κάποιου αγαπημένου προσώπου, είτε για σημαντικά κοινωνικά θέματα όπως ο ρατσισμός, στρεφόμαστε σε απλούστερους τρόπους όπως τα παιδικά βιβλία.

Καθώς τα παιδιά αρχίζουν  να κατανοούν την νέα κατάσταση και όλο αυτό που συμβαίνει με τον κοροναϊό, προσπαθούμε να βρούμε τρόπους να εξηγήσουμε όλο αυτό που συμβαίνει χωρίς να βασιζόμαστε σε ένα παιδικό βιβλίο.

Μια νεαρή συγγραφέας η Kim St Lawrence δημιούργησε ένα βοηθητικό video βασιζόμενο σε ένα παιδικό βιβλίο σχετικά με την κοινωνική απομόνωση που ονομάζεται «Time to come in,bear» και το μοιράστηκε στο youtube.

Δείτε το video: 

Στην χαριτωμένη αυτή ιστορία βλέπουμε ένα λαγουδάκι που πρέπει να εξηγήσει σε μια αρκούδα γιατί πρέπει να μείνουν μέσα. «Ο κόσμος αρρώστησε»,αρχίζει η ιστορία. «Δεν θα κολλήσετε μικρόβια εάν μείνετε μόνο στο σπίτι».

Τα μηνύματα που περνάει στα παιδιά το βίντεο αυτό είναι πολλαπλά.Αγγίζει τις ανησυχίες των παιδιών την περίοδο αυτή,από το πόσο θα διαρκέσει αυτό (δεν είναι για πάντα...για λίγο καιρό), μέχρι το γιατί δεν μπορούμε να δούμε τους παππούδες και τους φίλους.Εξηγεί,ότι οι ήρωες δουλεύουν πολύ για να «κάνουν τον κόσμο καλά».

Αξίζει να παρακολουθήσουμε αυτό το βίντεο μαζί με τα παιδιά μας και να τους θυμίζουμε ότι όλα θα περάσουν και θα βγούμε από όλο αυτό πιο ενωμένοι από ποτέ.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

#ΜένουμεΣπίτι: Tα καλύτερα εκπαιδευτικά apps για να μάθουν τα παιδιά παίζοντας

Τοξικοί γονείς: Πως τους εντοπίζουμε και ποιοι είναι οι καλύτεροι τρόποι αντιμετώπισής τους

___________________________________________________________________________________

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWS2U ΣΤΟ INSTAGRAM

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWS2U ΣΤΟ INSTAGRAM