Ποιοι είναι οι σωστοί τρόποι για την επιβράβευση του παιδιού;

Η επιβράβευση είναι κάτι συνηθισμένο που κάνουν οι γονείς προς τα παιδιά και αυτό για να τα καλοπιάσουν ή να τα κάνουν να υπακούσουν σε αυτό που τους λένε.

Είναι μια σωστή μέθοδος, αλλά χρειάζεται να μην το παρακάνετε.

Συνήθως, τα παιδιά χρειάζονται ένα κίνητρο για να κάνουν αυτό που πρέπει, όπως το να μαζέψουν τα παιχνίδια τους, να βουρτσίσουν τα δόντια τους, να φάνε το φαγητό τους, να πάνε για ύπνο, μέχρι και να διαβάζουν τα μαθήματά τους.

Οι γονείς συνήθως κάνουν στα παιδιά τους κάποιο δώρο προκειμένου να υπακούσουν σε όλα τα παραπάνω ή τάζουν κάποια βόλτα.

Τα παιδιά από την πλευρά τους κάνουν αυτό που τους λένε οι γονείς προκειμένου να πάρουν το δώρο τους.

Ωστόσο, οι γονείς θα πρέπει να επιβραβεύουν τα παιδιά, αλλά πάντα να υπάρχει ένας σοβαρός λόγος γιατί στο τέλος θα γίνει συνήθεια και τα παιδιά δεν θα υπακούν αν δεν λάβουν το απαραίτητο αντίτιμο.

  • Να είστε αληθινοί και συγκεκριμένοι: Οι έπαινοί σας πρέπει να είναι γνήσιοι, μιας και τα παιδιά μπορούν να αντιληφθούν την διαφορά. Παράλληλα θα ήταν καλό να είστε συγκεκριμένοι για να αναγνωρίζει τι ακριβώς ήταν εκείνο που έκανε καλά.
  • Μην το παρακάνετε: Προσπαθήστε να μην επιβραβεύετε το μικρό σας για το παραμικρό, διότι διαφορετικά ενδέχεται να χάσουν το νόημα και την σημασία τους.
  • Μην επιβραβεύετε μόνο το αποτέλεσμα: Θα ήταν καλό να επιβραβεύετε το παιδί για την προσπάθειά του, καθώς έτσι θα μάθει να προσπαθεί και να δοκιμάζεται σε νέα πράγματα, χωρίς να αποθαρρύνεται από το αποτέλεσμα.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWS2U ΣΤΟ INSTAGRAM