Ναρκισσιστική διαταραχή - Ποια τα χαρακτηριστικά;

Ο ναρκισσισμός ή αλλιώς γνωστός ως τύπος ναρκισσιστικής διαταραχής προκύπτει όταν οι άνθρωποι τρέφουν υπερβολικά συναισθήματα αγάπης για τον εαυτό τους.

Μερικά από τα χαρακτηριστικά της ναρκισσιστικής διαταραχής είναι η βαθιά ανάγκη για υπερβολική προσοχή και θαυμασμό, οι προβληματικές σχέσεις και η έλλειψη ενσυναίσθησης. Τα πρώτα σημάδια μιας ναρκισσιστικής διαταραχής αρχίζουν να εμφανίζονται στα χρόνια της εφηβείας.

Ωστόσο, τα άτομα που πάσχουν από τον συγκεκριμένο τύπο διαταραχής της προσωπικότητας δεν είναι άτρωτα. Συνήθως πίσω από την εικόνα που θέλουν να προβάλουν, τα συγκεκριμένα άτομα είναι ιδιαίτερα ευάλωτα. Παράλληλα, ο μεγαλύτερος τους φόβος είναι η άσκηση αρνητικής κριτικής για το άτομό τους.

Τα ναρκισσιστικά άτομα νιώθουν έντονη απογοήτευση, όταν η μεταχείρισή τους από άλλους ανθρώπους δεν είναι αυτή που επιθυμούν.

Πού οφείλεται η ναρκισσιστική διαταραχή;

Δεν είναι γνωστό τι προκαλεί τη διαταραχή της ναρκισσιστικής προσωπικότητας. Όπως και σε άλλες διαταραχές της ψυχικής υγείας, τα αίτια είναι περίπλοκα.

Η ναρκισσιστική διαταραχή μπορεί να σχετίζεται με:

  • Περιβάλλον
  • Γενετική
  • Νευροβιολογία

Οι άνθρωποι με ναρκισσιστική διαταραχή συχνά έχουν ζήσει σε ναρκισσιστικό περιβάλλον. Οι γονείς τους απαιτούσαν να είναι σπουδαίοι, έτσι ώστε να μπορούν να είναι οι γονείς ενός σπουδαίου ατόμου. Επίσης, συχνά έχουν παραμεληθεί, καθώς οι γονείς τους ήταν τόσο εστιασμένοι στον εαυτό τους, που δεν μπορούσαν να προσαρμοστούν στις ανάγκες του παιδιού τους.

Διαβάστε αναλυτικά τα χαρακτηριστικά της ναρκισσιστικής διαταραχής εδώ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ


ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWS2U ΣΤΟ INSTAGRAM