Διαδικτυακή περιήγηση στη μαγική Άρτα

Αν και η οργάνωση ενός ταξιδιού είναι σχεδόν ακατόρθωτη αυτή την περίοδο, μπορούμε να δούμε πανέμορφα μέρη της Ελλάδας μέσα από μια διαδικτυακή περιήγηση. Όπως και με άλλα μέρη, έτσι και με την Άρτα γίνεται ψηφιακά προσβάσιμη σε όσους θέλουν να ταξιδέψουν έστω και λίγο μέσα από την οθόνη του υπολογιστή τους.

Η διαδικτυακή περιήγηση στην πανέμορφη Άρτα «κόβει» την ανάσα με τα πανέμορφα πλάνα της. Η Άρτα είναι η «μοναχοκόρη» της Ηπείρου. Η δεύτερη μεγαλύτερη πόλη της Περιφέρειας μετά τα Γιάννενα, με πληθυσμό 26.961 κατοίκους. Στην είσοδό της βρίσκεται το φημισμένο πέτρινο γεφύρι της Άρτας, σήμα κατατεθέν της πόλης, γνωστό από το ομώνυμο δημοτικό ποίημα.

Η Άρτα έχει σημαντική βυζαντινή παράδοση από την εποχή του Δεσποτάτου της Ηπείρου ‒ δείγματά της αποτελούν οι βυζαντινές εκκλησίες της Αγίας Θεοδώρας, των Βλαχερνών, του Αγίου Βασιλείου και της Παρηγορίτισσας, ένα εντυπωσιακό βυζαντινό κυβόσχημο κτίσμα του 13ου αιώνα, μοναδικό αρχιτεκτονικό έργο με σπουδαία μωσαϊκά.

Στο ναό της Παρηγορίτισσας υπάρχουν και μεταγενέστερες τοιχογραφίες. Η πόλη είναι χτισμένη στην ίδια θέση όπου κατά την αρχαιότητα υπήρχε μια από τις σημαντικότερες πόλεις της περιοχής, η Αμβρακία.

Δείτε τη διαδικτυακή περιήγηση στη μαγευτική Άρτα στο kedenews.gr

 


ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWS2U ΣΤΟ INSTAGRAM