Τις πιο ακριβές πόλεις για να ζήσει κανείς μόνιμα το 2020 παρουσίασε η 16η ετήσια έρευνα «Demographia International Housing Affordability», κατά την οποία αναλύθηκαν οι τιμές των κατοικιών σε 309 πόλεις 8 χωρών – Αυστραλία, Καναδά, Χονγκ Κονγκ, Ιρλανδία, Νέα Ζηλανδία, Σιγκαπούρη, Ηνωμένο Βασίλειο και Ηνωμένες Πολιτείες.

Προκειμένου να διεξαχθεί η έρευνα και να γίνει η κατάταξη, εξετάστηκαν στοιχεία από το τρίτο τρίμηνο του 2019 και χρησιμοποιήθηκε η προσέγγιση «mean multiple» – όπου ο μέσος όρος της τιμής των σπιτιών διαιρείται με το μέσο εισόδημα ενός νοικοκυριού. Έτσι, όσο περισσότερους βαθμούς συγκεντρώνει μια πόλη, τόσο πιο ακριβή είναι για να ζει κανείς εκεί.

Η έρευνα έδειξε ότι οι «πολύ δυσβάσταχτες αγορές κατοικιών» βρίσκονται σήμερα στην Αυστραλία, τον Καναδά, την Κίνα και τη Νέα Ζηλανδία, κάτι που συμβαίνει εδώ και πολλά χρόνια, και αναφέρθηκε και στην περσινή έκθεση.

Δείτε λοιπόν παρακάτω τις 11 πιο ακριβές πόλεις του κόσμου για να ζήσει κανείς το 2020:
Βικτώρια, Καναδάς – βαθμολογία: 8,1

View this post on Instagram

Just a few more weeks #yyj and it will be this warm. In the meantime, join us for the Victoria Small Business Info Session on April 9, from 9 – noon! Whether you're at the idea stage, ready to launch, or just looking for support, this session will help you to connect directly with community partners that provide services, resources, loans, mentorship and more. Please come join us in Council Chambers to meet and connect with the representatives from all of these organizations. You can ask questions, gather information and learn about all the resources to support you in realizing success within your business. Learn more and register here: https://facebook.com/events/561095924376303/

A post shared by City of Victoria (@cityofvictoria) on

Ενώ είναι η τρίτη πιο ακριβή καναδική πόλη για να ζήσει κανείς, η Βικτώρια δεν είναι καν η πιο ακριβή πόλη της Βρετανικής Κολομβίας.

Λονδίνο, Μεγάλη Βρετανία – βαθμολογία: 8,2

Οποιοσδήποτε κάτοικος μπορεί να σας πει πόσο ακριβή είναι η ζωή στο Λονδίνο. Σύμφωνα με τα στοιχεία, είναι η πιο ακριβή πόλη στην Ευρώπη.

Σαν Φρανσίσκο, Καλιφόρνια – βαθμολογία: 8,4

Το Σαν Φρανσίσκο είναι μια από τις πιο ακριβές πόλεις στις Ηνωμένες Πολιτείες και η τρίτη πιο ακριβή στην Καλιφόρνια, σύμφωνα με τα στοιχεία.

Σαν Χοσέ, Καλιφόρνια – βαθμολογία: 8,5

Το Σαν Χοσέ έπεσε δύο θέσεις την φετινή χρονιά σε σχέση με πέρυσι, ενώ η συνολική του βαθμολογία μειώθηκε από 9,4 το 2019 σε 8,5 το 2020. Ωστόσο, παραμένει η δεύτερη πιο ακριβή πόλη στις Ηνωμένες Πολιτείες.

Ώκλαντ, Νέα Ζηλανδία – βαθμολογία: 8,6

Αν και η βαθμολογία της μεγαλύτερης πόλης της Νέας Ζηλανδίας μειώθηκε σε σχέση με πέρυσι (ήταν 9,0 το 2019), η χώρα ωστόσο ανέβηκε δύο θέσεις στην φετινή κατάταξη.

Τορόντο, Καναδάς – βαθμολογία: 8,6

View this post on Instagram

Making New Year's Eve plans for tomorrow? Join thousands at @npstoronto for an unforgettable night of live musical performances, skating, and spectacular fireworks! 9pm-midnight. This alcohol-free event is open to all! Juggling/fire-eating shows at 8:35pm, 9:30pm & 10:30pm MAIN SCHEDULE: 8:50pm Traditional Welcome by Elder Cat Criger 9pm DJ Skating Party with Nana Zen 10pm Cris Derksen 10:45pm @_nanazen 11:05 pm @zakiibrahim Midnight – FIREWORKS! 💥🎉 See details: toronto.ca/newyearseve #NYEatNPS #newyearseve #newyearseveparty #2020 #newyears2020 #newyearsparty #toronto #torontolife #toronto_insta #yyz #the6ix #holidays #holidaysto #thingstodointoronto #torontoevents #torontomusic #holidaylights #iceskating #fireworks #torontocityhall #nathanphillipssquare #holidayseason

A post shared by City of Toronto (@cityofto) on

Παρόλο που το Τορόντο δεν βρισκόταν καν στην περσινή λίστα, η φετινή του βαθμολογία το καθιστά, όχι μόνο τη δεύτερη πιο ακριβή πόλη για να ζήσει κανείς στον Καναδά, αλλά την τρίτη πιο ακριβή στο δυτικό ημισφαίριο.

Λος Άντζελες, Καλιφόρνια – βαθμολογία: 9,0

Μπορεί η βαθμολογία του Λος Άντζελες να μειώθηκε σε 9,0 το 2020 από 9,2 το 2019, ωστόσο ανέβηκε δύο θέσεις και έγινε η 5η πιο ακριβή πόλη στον κόσμο για να ζει κανείς.

Μελβούρνη, Αυστραλία – βαθμολογία: 9,5

Το 2019 η Μελβούρνη ήταν η τέταρτη πιο ακριβή πόλη για να ζει κανείς, μια θέση που διατήρησε και το 2020, αν και η βαθμολογία της μειώθηκε κατά 0,2 μονάδες.

Σίδνεϊ, Αυστραλία – βαθμολογία: 11

Η πιο ακριβή πόλη για να ζήσει κανείς το 2020 στο νότιο ημισφαίριο είναι το Σίδνεϊ, η μεγαλύτερη πόλη της Αυστραλίας, η οποία εξακολουθεί να διατηρεί διψήφιο αριθμό στην βαθμολογία της, αν και μειώθηκε κατά 0,7 μονάδες από το 2019.

Βανκούβερ, Καναδάς – βαθμολογία: 11,9

Η πιο ακριβή πόλη για να ζήσει κανείς στη Βόρεια Αμερική και το δυτικό ημισφαίριο, είναι το Βανκούβερ με βαθμολογία 11,9, η οποία μειώθηκε σε σχέση με πέρυσι που ήταν 12,6.

Χονγκ Κονγκ – βαθμολογία: 20,8

View this post on Instagram

Photo by @trav_ell_er 🤩💖🎅🏼

A post shared by Hong Kong 香港 (@hongkong.insta) on

Η βαθμολογία του Χονγκ Κονγκ μπορεί να μειώθηκε σε σχέση με το 2019, που ήταν 20,9, ωστόσο εξακολουθεί να είναι η πιο ακριβή πόλη για να ζήσει κανείς στον κόσμο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: