Κρίστιαν Έρικσεν: Η συζήτηση του ποδοσφαιριστή με τον προπονητή του

Έρικσεν

Το περασμένο Σάββατο η πτώση του 29χρονου ποδοσφαιριστή Κρίστιαν Έρικσεν κατά τη διάρκεια του αγώνα Δανία - Φιλανδία «πάγωσε» τον πλανήτη. 

Το ρολόι έδειχνε το 43ο λεπτό όταν, σε μία ανύποπτη στιγμή, ο Έρικσεν κατέρρευσε μέσα στο γήπεδο χωρίς να έχει προηγηθεί κάποιο σκληρό μαρκάρισμα. Οι παίκτες σύσσωμοι αντιλαμβανόμενοι την σοβαρότητα της κατάστασης δημιούργησαν μια «ασπίδα προστασίας» γύρω του προκειμένου να τον προστατεύσουν από την αδηφάγα περιέργεια, ενώ οι τηλεοπτικές κάμερες έδειχναν μόνο τους θεατές και τους αθλητές με την UEFA να αρνείται να δείξει σε replay την πτώση.

«Η καρδιά του χτυπάει ξανά», ήταν η φράση που ακούστηκε χθες από τα χείλη του γιατρού της εθνικής Δανίας για τον Κρίστιαν Έρικσεν και έκανε τους πάντες να ανατριχιάσουν ανακαλώντας στη μνήμη τους το περιστατικό της κατάρρευσης και την σύντροφο του 29χρονου να κλαίει στο γήπεδο. 

Δανία Φινλανδία Κριστιαν Ερικσεν κατάρρευση 2
Πηγή: AP Images

Ο ποδοσφαιριστής παραμένει σε νοσοκομείο της Κοπεγχάγης, αλλά τα νέα είναι πολύ καλά, ωστόσο οι γιατροί δεν έχουν καταφέρει να μάθουν από τι προήλθε η κατάρρευσή του, όπως ανέφερε ο γιατρός της Δανίας, Μόρτεν Μπέσεν.

«Ο Έρικσεν είναι ακόμη στο νοσοκομείο Rigshospitalet για περαιτέρω εξετάσεις. Ακόμη δεν υπάρχει κάποια εξήγηση γιατί ο Κρίστιαν Έρικσεν έπεσε στο χορτάρι το Σάββατο. Γι' αυτό και είναι ακόμη στο νοσοκομείο. Για να βρούμε τι ακριβώς έχει συμβεί. Τη στιγμή που μιλάμε και κάτω από τις συνθήκες που γνωρίζουμε. ο Έρικσεν είναι καλά. Όλες οι εξετάσεις που του έχουν γίνει είχαν κανονικά αποτελέσματα. Είναι ξύπνιος και απαντάει γρήγορα και καθαρά. Η καρδιά του χτυπάει ξανά», ανέφερε ο γιατρός της εθνικής Δανίας.

Τι δήλωσε ο προπονητής της Δανίας

Την εμπειρία του από την συζήτηση που είχε το πρωί της Κυριακής με τον Κρίστιαν Έρικσεν έδωσε ο τεχνικός της Εθνικής Δανίας, Κάσπερ Χιούμλαντ: «Περισσότερο ανησυχούσε αυτός για εμάς, παρά για τον εαυτό του», είπε χαριτολογώντας ο Δανός κόουτς: «Δεν θυμάται πολλά από το επεισόδιο, κυρίως ρώτησε τι κάνουμε εμείς. Τυπικός Κρίστιαν. Κι αυτό λέει πολλά για τις προσωπικότητες αυτών των παικτών και κυρίως του Κρίστιαν. Τρομερός παίκτης και τρομερός χαρακτήρας».

Μόνο που ο Έρικσεν αισθάνεται σαν θηρίο στο κλουβί, όπως δηλώνει ο προπονητής του: «Θέλει να συνεχίσουμε να παίζουμε. Ο ίδιος αισθάνεται ότι μπορεί να παίξει κι αυτός! Είναι ποδοσφαιριστής και αισθάνεται την μεγαλύτερη ασφάλεια όταν τα πόδια του βρίσκονται κοντά σε μία μπάλα! Ήταν καλό που τον είδα να χαμογελά. Προσπαθούμε να μαζέψουμε τα κομμάτια μας και να δούμε αν μπορούμε να ενωθούμε και να παίξουμε για τον Κρίστιαν» κατέληξε. 

Πώς σας φάνηκε αυτό το άρθρο;

  • Διαφωνώ απόλυτα
  • Συμφωνώ απόλυτα