Την πρόκριση σε προημιτελικό διοργάνωσης για ένατη φορά πήρε ο Στέφανος Τσιτσιπάς φέτος, ο οποίος ξεπέρασε το εμπόδιο του Τομ Πολ, επικρατώντας με 6-1, 6-4 και προκρίθηκε στην επόμενη φάση του τουρνουά ATP 250 της Λιόν.
Ο Έλληνας πρωταθλητής ήταν επιβλητικός στο πρώτο σετ, καθώς χρειάστηκε μόλις 29 λεπτά για να επικρατήσει με 6-1. Έκανε δύο σερί μπρέικ στο 4ο και στο 6ο γκέιμ για το 3-1 και το 5-1 αντιστοίχως, και καθάρισε το σετ με άνεση στο σερβίς του.
Το δεύτερο σετ ήταν πιο ισορροπημένο καθώς ανέβασε την απόδοσή του ο Πολ. Και πάλι όμως ο Τσιτσιπάς έκανε νωρίς το μπρέικ για το 2-1 παίρνοντας εκ νέου τα ηνία στο σετ. Κι αφού διατήρησε το σερβίς του μέχρι το φινάλε, έκλεισε το σετ στο 6-4.
Στα προημιτελικά της Παρασκευής (21/5) θα αντιμετωπίσει τον Ιάπωνα, Γιοσιχίτο Νισιόκα (Νο 60), ο οποίος νωρίτερα ξεπέρασε το εμπόδιο του Γκαέλ Μονφίς.