Ολυμπιακός: Άξιος νταμπλούχος! 1-0 την ΑΕΚ στον τελικό Κυπέλλου

Οι «ερυθρόλευκοι» σήκωσαν και την κούπα του Κυπέλλου Ελλάδος, επικρατώντας 1-0 της ΑΕΚ στο «Πανθεσσαλικό», κάνοντας έτσι το νταμπλ για την περίοδο 2019-2020 και επιβεβαιώνοντας για ακόμη μία φορά πως ήταν η καλύτερη ομάδα της περιόδου. Τέταρτη διαδοχική ήττα για την «Ένωση» στον τελικό του θεσμού.

Ο Τελικός του Κυπέλλου σφραγίστηκε από τον Ραντζέλοβιτς που πέτυχε το μοναδικό γκολ του αγώνα στο 9’. Ο Σέρβος είχε δεχτεί πολύ ωραία πάσα από τον Καμαρά και με διαγώνιο σουτ μέσα από την περιοχή και δεξιά έκανε το 1-0.

Το αποτέλεσμα δεν εκφράζει την εικόνα του αγώνα, αφού χάθηκαν αρκετές μεγάλες ευκαιρίες, με τις περισσότερες να είναι από την πλευρά των Πειραιωτών. Μεγαλύτερη το πέναλτι που έχασε στο 57’ ο Ελ Αραμπί το οποίο απέκρουσε ο Τσιντώντας.

Οι Πειραιώτες χτύπησαν την «Ένωση» στις αντεπιθέσεις και θα μπορούσαν να έχουν πετύχει ακόμη περισσότερα γκολ, αλλά ο Ελ Αραμπί δεν ήταν στη μέρα του.

Οι «κιτρινόμαυροι» είχαν την κατοχή της μπάλας, αλλά ήταν επικίνδυνοι μόνο στο πρώτο μέρος ουσιαστικά και στο δεύτερο υστέρησαν στην δημιουργία και στην αποτελεσματικότητα, αφού είχαν σε μέτριο βράδυ τα περισσότερα από τα βασικά τους όπλα.

Φινάλε με τίτλο στην πλούσια καριέρα του Βασίλη Τοροσίδη.

ΑΕΚ (Μάσιμο Καρέρα): Τσιντώτας - Μπακάκης (62' Παουλίνιο), Σβάρνας, Τσιγκρίνσκι, Λόπες - Σιμόες (80' Μαχαίρας), Κρίστισιτς, Μάνταλος - Βέρντε (62' Αλμπάνης), Λιβάγια, Ολιβέιρα.

Ολυμπιακός (Πέδρο Μαρτίνς): Τζολάκης - Μπρούνο, Μπα, Σισέ, Τοροσίδης (80' Σεμέδο) - Καμαρά, Μπουχαλάκης - Μασούρας, Βαλμπουενά (76' Καφού), Ραντζέλοβιτς - Ελ Αραμπί (90'+1' Φορτούνης).