Πρίγκιπας Αλβέρτος: Από το Μονακό, στην Καλαμάτα για καταδύσεις (pics)

Στην Καλαμάτα βρίσκεται από το βράδυ της Κυριακής ο Πρίγκιπας Αλβέρτος.

Ο Πρίγκιπας του Μονακό προσγειώθηκε το βράδυ της Κυριακής στο αεροδρόμιο Καλαμάτας «Καπετάν Βασίλης Κωνσταντακόπουλος». Στη συνέχεια, έφτασε στο λιμάνι της Καλαμάτας, όπου επιβιβάστηκε στο ερευνητικό σκάφος «Pressure Drop», ώστε να αναχωρήσει για το Φρέαρ των Οινουσσών.

Ο Αλβέρτος θα συμμετάσχει σε ερευνητικές καταδύσεις στο Φρέαρ των Οινουσσών. Πρόκειται για το το βαθύτερο σημείο της Μεσογείου με μέγιστο βάθος 5.269 μέτρα. Βρίσκεται στο Ιόνιο Πέλαγος, νοτιοδυτικά της Πύλου, νότια των μικρών νησιών που αποκαλούνται Μεσσηνιακές Οινούσσες.

Η τάφρος αυτή βρίσκεται στο σημείο που η Αφρικανική πλάκα, τμήμα της οποίας είναι η λιθόσφαιρα της Ανατολικής Μεσογείου, βυθίζεται κάτω από την Ευρασιατική λιθοσφαιρική πλάκα, τμήμα της οποίας είναι η πλάκα του Αιγαίου, δημιουργώντας το τόξο του Αιγαίου.

Αξίζει να σημειωθεί ότι είναι η δεύτερη φορά μέσα σε λίγο χρονικό διάστημα που ο Αλβέρτος του Μονακό βρίσκεται στην περιοχή, καθώς ένα χρόνο πριν είχε βρεθεί σε συνέδριο για τα θηλαστικά της Μεσογείου στην Costa Navarino.

Δείτε τις φωτογραφίες:

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWS2U ΣΤΟ INSTAGRAM