Όταν το ζεύγος Μητσοτάκη συνάντησε το βασιλικό ζεύγος της Ισπανίας: Τι είπαν μεταξύ τους (gallery)

Ειδική αναφορά να κλείσουν οι λιγνιτικές μονάδες μέχρι το 2028 έκανε ο Κυριάκος Μητσοτάκης στην τοποθέτησή του στη Διάσκεψη. Αναφερόμενος στην ενεργειακή μετάβαση και τη δράση για το κλίμα μίλησε με τον βασιλιά της Ισπανίας Φελίπε τον VI, σύμφωνα με το 20minutos.es. 

Το βασιλικό ζεύγος του Φελίπε και της Letizia υποδέχθηκε θερμά τη Μαρέβα και τον Κυριάκο Μητσοτάκη στα, μοναδικής αρχιτεκτονικής (για όσους τα έχουν δει από κοντά, είναι χάρμα) ανάκτορα της Μαδρίτης.

Ο Έλληνας πρωθυπουργός και η σύζυγός του, Μαρέβα, αντάλλαξαν θερμά λόγια με το βασιλικό ζεύγος, την ώρα της υποδοχής τους και ενώ πόζαραν για τις καθιερωμένες φωτογραφίες.

Η σύζυγος του πρωθυπουργού επέλεξε ένα μαύρο φόρεμα για τη formal, όπως κι αν το δεις, περίσταση, μια κλασική καρφίτσα, μαύρες γόβες και ένα σικάτο clutch.

Κομψή, ως συνήθως και η βασίλισσα Letizia, που υποδέχθηκε τους καλεσμένους της φορώντας μια ψηλόταλη μακριά μαύρη φούστα και μια λευκή μπλούζα.

TIP

H μητέρα του Φελίπε, η πρώην βασίλισσα της Ισπανίας, Σοφία και η Θεία του Ειρήνη γεννήθηκαν στην Ελλάδα. Οι παππούδες Παύλος και Φρειδερίκη ήταν οι Βασιλείς της Ελλάδας πριν τον Κωνσταντίνο και την Άννα-Μαρία... άρα και ο θείος του βασιλιάς της Ελλάδας. Αυτά για το γενεαλογικό δέντρο των Ισπανών royals.

EXTRA TIP

Aξίζει ν' αναφέρουμε ότι η αναγγελία της συζύγου του Ελληνίδα πρωθυπουργού ήταν «Μαρία-Εύα Γκραμπόφσκι», όπως είναι το πλήρες όνομά της.