Χαρίτσης: «Οι συκοφαντίες δεν μπορούν να μείνουν αναπάντητες σε μια ευνομούμενη πολιτεία»

Η τοποθέτηση του Αλέξη Χαρίτση σχετικά με την εταιρεία Folli Follie

Για «απόπειρα εμπλοκής μου σε μια υπόθεση με την οποία δεν είχα ποτέ την παραμικρή απολύτως σχέση» μίλησε ο βουλευτής Μεσσηνίας και τομεάρχης Ανάπτυξης και Επενδύσεων του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Χαρίτσης στο Kontra Channel, αναφερόμενος σε δημοσιεύματα σχετικά με την εταιρεία Folli Follie.

«H υπόθεση θα πάρει τον δρόμο της Δικαιοσύνης», ξεκαθάρισε ο ίδιος, «και όσοι καταφεύγουν σε συκοφαντίες θα κληθούν να λογοδοτήσουν».

Ο κ. Χαρίτσης μεταξύ άλλων δήλωσε: «Έχω τη βασική αρχή να απαντώ πολιτικά στις πολιτικές κατηγορίες, όσο σκληρές και αν είναι αυτές. Οι συκοφαντίες όμως δεν μπορούν να μείνουν αναπάντητες σε μια ευνομούμενη πολιτεία», διευκρινίζοντας ότι «αυτό δεν είναι μόνο ζήτημα ατομικής αξιοπρέπειας, αλλά και ζήτημα δημοκρατίας, την οποία έχουμε όλοι χρέος να προστατέψουμε».

«Δεν είναι τυχαίο ότι η κυβέρνηση έσπευσε να υιοθετήσει τις ανυπόστατες κατηγορίες», τόνισε ο τομεάρχης Ανάπτυξης, «ενώ συνεχίζουμε να θρηνούμε δεκάδες νεκρούς συμπολίτες μας καθημερινά, με το σύστημα υγείας να έχει ξεπεράσει τα όριά του και το Bloomberg να ανακοινώνει ότι η Ελλάδα βρίσκεται στην χειρότερη θέση της Ευρώπης στη διαχείριση της πανδημίας», πρόσθεσε.

«Ακούμε την κραυγή αγωνίας από μικρούς και μεσαίους επιχειρηματίες και εργαζόμενους που αντιμετωπίζουν πλέον ζήτημα αφανισμού», συνέχισε, αναφερόμενος και «στα ευρήματα της μελέτης του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθηνών», σύμφωνα με τα οποία «7 στους 10 επιχειρηματίες δεν είναι καθόλου ικανοποιημένοι από τα μέτρα της κυβέρνησης και στο πρώτο και στο δεύτερο lockdown», ενώ «4 στις 10 επιχειρήσεις στο εμπόριο και την εστίαση είναι πολύ πιθανό ότι θα βάλουν οριστικά λουκέτο».

Bloomberg: Η Ελλάδα ανάμεσα στις χειρότερες χώρες για να ζει κάποιος εν μέσω πανδημίας

Να σημειωθεί πως το Bloomberg κάθε μήνα δημοσιοποιεί μια λίστα όπου παρουσιάζει τα καλύτερα και τα χειρότερα μέρη στον κόσμο την εποχή του Covid-19.

Από τις 53 χώρες που βρίσκονται στη λίστα του δημοφιλούς οικονομικού site, η Ελλάδα βρίσκεται στην πεντηκοστή θέση, πάνω μόνο από Περού, Αργεντινή και Μεξικό.

Το γεγονός της κατάταξης σε τόσο χαμηλή θέση δημιουργεί μεγάλο προβληματισμό, ενώ το ποσοστό θνησιμότητας έχει αγγίξει το 6,3%.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ 

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWS2U ΣΤΟ INSTAGRAM