Χαρδαλιάς - Χρυσοχοΐδης από Θεσσαλονίκη: Όχι πανικός, κανένα έκτακτο μέτρο δεν θα εφαρμοστεί

«Προσοχή στα υφιστάμενα μέτρα - Ο εμβολιασμός το "κλειδί" για να κερδίσουμε τη μάχη με τον ιό»

Έκτακτη σύσκεψη πραγματοποιήθηκε στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, όπου και παρέστησαν ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων Νίκος Χαρδαλιάς και ο υπουργός Μιχάλης Χρυσοχοΐδης για να συζητήσουν για την κατάσταση της πανδημίας στη Θεσσαλονίκη και την αύξηση των κρουσμάτων που σημειώνεται τις τελευταίες μέρες.

Του Μάκη Θεοδώση

Στην ευρεία σύσκεψη συμμετείχαν και ο περιφερειάρχης Απόστολος Τζιτζικώστας, ο πρόεδρος της ΚΕΔΚΜ Ιγνάτιος Καϊτεζίδης, ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης Κωνσταντίνος Ζέρβας, ο πρύτανης του ΑΠΘ Νίκος Παπαϊωάννου και εκπρόσωποι αυτοδιοικητικών φορέων της Θεσσαλονίκης και της αγοράς.

Πιστή τήρηση των μέτρων, το ζητούμενο

«Δεν υπάρχει θέμα πανικού, υπάρχει θέμα απόλυτης επιφυλακής. Δεν υπάρχει θέμα αυστηροποίησης των μέτρων, υπάρχει θέμα αυστηρής τήρησης των υπαρχόντων», τόνισε ο κ. Χαρδαλιάς σε δηλώσεις του.

«Η Θεσσαλονίκη κατάφερε με κόπο, εκείνο τον φοβερό Νοέμβριο του 2020, να ξεπεράσει το πρόβλημα. Είμαστε εδώ σήμερα για να μην ξαναέχουμε τα ίδια», ανέφερε ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης. Ο ίδιος επισήμανε ότι σύμμαχος του ιού είναι ο συνωστισμός, κάνοντας έκκληση για αυστηρή τήρηση των μέτρων.

«Ξέρουμε ότι έχετε κουραστεί και υπάρχει κόπωση», ανέφερε, προσθέτοντας ότι «η κυβέρνηση είναι δίπλα στους πολίτες και στους επιχειρηματίες με μέτρα στήριξης». Διευκρίνισε ότι υπάρχει «αύξηση κρουσμάτων, όχι έκρηξη», τονίζοντας ότι η σημερινή επίσκεψη του ιδίου και του Νίκου Χαρδαλιά έχει στόχο «να προλάβουμε νέα διασπορά και νέους κινδύνους».

Κλείνοντας, ο κ. Χρυσοχοΐδης ανέφερε: «Κάθε νέο κρούσμα, κάθε νέα εισαγωγή στη ΜΕΘ, κάθε εισαγωγή σε απλή κλίνη στο νοσοκομείο εμποδίζει και αναστέλλει τους εμβολιασμούς, διότι το υγειονομικό προσωπικό ασχολείται με τη νοσηλεία και όχι με τον εμβολιασμό», υπενθυμίζοντας ότι ο εμβολιασμός είναι ο μόνος τρόπος επιστροφής στην κανονικότητα.

Πηγή: kyvernisi.com

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWS2U ΣΤΟ INSTAGRAM