Τηλεφωνική επικοινωνία Μητσοτάκη - Μπάιντεν: «Ο Μητσοτάκης θα έρθει στην Ουάσινγκτον»

Πρώτη τηλεφωνική επικοινωνία Μπάιντεν - Μητσοτάκη - Μίλησαν επί 30 λεπτά - Σε πολύ καλό κλίμα η συνομιλία

Της Μαύρας Σαραντοπούλου

H πρώτη τηλεφωνική συνομιλία ανάμεσα στον Κυριάκο Μητσοτάκη και τον Τζο Μπάιντεν, ανήμερα της 25ης Μαρτίου και λίγο μετά τη λήξη της Συνόδου Κορυφής, πραγματοποιήθηκε σε πολύ καλό κλίμα. Η συνομιλία, σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, διήρκεσε περίπου 30 λεπτά και έγινε, όπως προαναφέρθηκε, σε πολύ καλό κλίμα.

O Κυριάκος Μητσοτάκης σε ανάρτησή του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης χαρακτήρισε εποικοδομητική την τηλεφωνική επικοινωνία του με τον Αμερικανό Πρόεδρο, Τζο Μπάιντεν:

«Μετά το πέρας των εργασιών του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου είχα μία θερμή και εποικοδομητική επικοινωνία με τον Αμερικανό Πρόεδρο, Τζο Μπάιντεν. Συζητήσαμε εκτενώς τους κοινούς δεσμούς ανάμεσα στα έθνη μας, με αφορμή τη 200ή επέτειο από την Ελληνική Επανάσταση, αλλά και τη σημασία της διαρκούς ενίσχυσης της συνεργασίας μας».

Εκδήλωση στον Λευκό Οίκο για τα 200 χρόνια από την Ελληνική Επανάσταση

Διαδικτυακή εκδήλωση για τον εορτασμό των 200 χρόνων από την Ελληνική Επανάσταση οργάνωσε ο Λευκός Οίκος, στην οποία συμμετείχαν περισσότερα από 100 μέλη της ελληνοαμερικανικής κοινότητας.

Ο Αμερικανός Πρόεδρος αναφέρθηκε στην τηλεφωνική συζήτηση που είχε με τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, λέγοντας ότι θα έρθει να τον επισκεφθεί στην Ουάσινγκτον όταν θα το επιτρέψει ο κορονοϊός.

Μάλιστα, δεν έκρυψε την επιθυμία του για την οικοδόμηση μιας ακόμη ισχυρότερης σχέσης για την προώθηση των κοινών συμφερόντων που έχουν οι ΗΠΑ με την Ελλάδα, σημειώνοντας πως αυτό ήταν το βασικό θέμα που συζήτησε με τον πρωθυπουργό.

«Υπό την κυβέρνησή μου, θα είμαστε όσο πιο κοντά γίνεται. Σας το υπόσχομαι αυτό. Έχω δεσμευτεί να οικοδομήσουμε μια ισχυρότερη εταιρική σχέση απ' ό,τι ήδη έχουμε και να προωθήσουμε τα κοινά μας συμφέροντα. Αυτό ήταν το βασικό θέμα για το οποίο μιλήσαμε με τον πρωθυπουργό» ανέφερε χαρακτηριστικά ο Τζο Μπάιντεν.

Ειδική αναφορά στο Κυπριακό

Με τη φράση «δεν το έχω εγκαταλείψει ακόμα», ο Αμερικανός Πρόεδρος έκανε ειδική αναφορά στο Κυπριακό, καθώς υπενθύμισε ότι είχε συνεργαστεί για παρά πολλά χρόνια πάνω στο συγκεκριμένο θέμα με τον γερουσιαστή και στενό του φίλο Πολ Σαρμπάνη. «Ο Πολ με ενέπλεξε, όταν προσπαθούσαμε να δούμε πώς θα χειριστούμε την Κύπρο, εδώ και πολλά χρόνια. Δεν το έχω ακόμα εγκαταλείψει (σ.σ. το Κυπριακό)» είπε ο Τζο Μπάιντεν στους Έλληνες ομογενείς.