Στη Θεσσαλονίκη ο πρωθυπουργός- Επίσκεψη στο Ιπποκράτειο: «Απαραίτητος ο εμβολιασμός, θα είναι δωρεάν»

Στη Θεσσαλονίκη βρίσκεται σήμερα Σάββατο ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, ο οποίος επισκέφθηκε το Ιπποκράτειο νοσοκομείο.

Της Μαύρας Σαραντοπούλου

«Θα πρέπει όλοι να προσέχουμε ώστε να περάσουμε στην απέναντι όχθη με όσο το δυνατόν μικρότερες απώλειες», δήλωσε ο πρωθυπουργός, από το Ιπποκράτειο στη Θεσσαλονίκη υπογραμμίζοντας εν συνεχεία πως θα πρέπει να εντείνουμε τις προσπάθειες, τώρα μάλιστα που αρχίζει κάπως να μειώνεται το ιικό φορτίο.

Ο κ. Μητσοτάκης υπογράμμισε πως «είναι απαραίτητο να κάνουμε όλοι το εμβόλιο» το οποίο,  θα είναι δωρεάν, ενώ θα προηγηθεί μεγάλη ενημερωτική καμπάνια:

«Οι γιατροί θα κάνουν πρώτοι το εμβόλιο και θα ενθαρρύνουν τους πολίτες να κάνουν εμβολιασμό από τον Ιανουάριο οπότε ξεκινά ο εμβολιασμός».

"Κάνετε όλοι σας σπουδαία δουλειά"

"Κάνετε όλοι σας σπουδαία δουλειά, σας είμαστε βαθιά υποχρεωμένοι, όλη η ελληνική κοινωνία στέκεται με σεβασμό στο ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό» είπε απευθυνόμενος στο ιατρικό και νοσηλευτικό, τονίζοντας παράλληλα πως το ΕΣΥ πιέζεται, αλλά αντέχει, έχοντας την αμέριστη στήριξη της πολιτείας και την προσωπική του φροντίδα. «Ξέρω τι έχετε κάνει τις τελευταίες εβδομάδες, η πολιτεία έχει ενισχύσει το νοσοκομείο. Θα ξεπεράσουμε και αυτή την περιπέτεια», επεσήμανε ο Κ. Μητσοτάκης.

"Είμαι εδώ για να μιλήσω τη γλώσσα της αλήθειας"

"Είμαι εδώ για να μιλήσω τη γλώσσα της αλήθειας αλλά και της αισιοδοξίας. Θα την ξεπεράσουμε αυτή την κρίση και όταν την ξεπεράσουμε το Εθνικό Σύστημα Υγείας θα είναι πολύ πιο ισχυρό, θα είναι πιο ισχυρό σε επίπεδο εξοπλισμού και θα είναι πιο ισχυρό σε επίπεδο προσωπικού. Με το καλό όταν τελειώσει αυτή η περιπέτεια όλοι μαζί θα οικοδομήσουμε το Νέο Σύστημα Υγείας που τόσο έχει ανάγκη η χώρα μας", είπε μεταξύ άλλων.

Τον πρωθυπουργό συνόδευαν ο υπουργός Υγείας, Βασίλης Κικίλιας, και ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέλιος Πέτσας.

Τέλος οι γιατροί και νοσηλευτές του νοσοκομείου, δώρισαν στον πρωθυπουργό ένα χειροτέχνημα που επιμελήθηκαν τα παιδιά της παιδοψυχιατρικής κλινική.

Ο Πρωθυπουργός στη συνέχεια θα επισκεφθεί το Νοσοκομείο Παπαγεωργίου, το Κέντρο Υγείας στον Εύοσμο και το κέντρο του ΕΚΑΒ στην Πυλαία.

Αμέσως μετά θα συναντηθεί με τον Δήμαρχο Θεσσαλονίκης Κωνσταντίνο Ζερβα και τον Περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολο Τζιτζικωστα.

Στις 14.00 θα παραχωρήσει συνέντευξη στον ραδιοσταθμό Status Fm και στους δημοσιογράφους Δημήτρη Βενιέρη και Βιργινία Δημαρέση.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWS2U ΣΤΟ INSTAGRAM