Στην Πορτογαλία ο πρωθυπουργός: Συνάντηση με τον Αντόνιο Κόστα - Τι περιλαμβάνει η ατζέντα

Στην Πορτογαλία ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης - Τι θα συζητηθεί

Στην Πορτογαλία βρίσκεται από χθες ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, προκειμένου να συναντηθεί σήμερα με τον Πορτογάλο ομόλογό του Αντόνιο Κόστα, που έχει αναλάβει την προεδρία της Ε.Ε. από την 1η Ιανουαρίου.

Του Μάκη Θεοδώση

Η επίσκεψη του Έλληνα πρωθυπουργού στην πορτογαλική πρωτεύουσα αρχικά είχε προγραμματιστεί για το διάστημα μεταξύ Χριστουγέννων και Πρωτοχρονιάς, αλλά ως γνωστόν αναβλήθηκε. Μαζί με τον πρωθυπουργό βρίσκεται η διευθύντρια του Διπλωματικού Γραφείου του, πρέσβης Ελένη Σουρανή.

Τι θα συζητηθεί

Ο κ. Κόστα θα αναπτύξει στον κ. Μητσοτάκη τους στόχους που έχει θέσει για το μέλλον της Ευρώπης, ενώ αναμένεται να συζητηθούν και οι διμερείς σχέσεις. Οι δύο άνδρες θα συζητήσουν για την έναρξη αξιοποίησης του Ταμείου Ανάκαμψης, για την αναθέρμανση των ευρωπαϊκών οικονομιών μετά την πανδημία, την ψηφιακή μετάβαση και την εμπέδωση της πράσινης ανάπτυξης.

Η πανδημία και οι εμβολιασμοί στο επίκεντρο της συζήτησης

Στο τραπέζι, η πρόθεση της πορτογαλικής προεδρίας να θέσει στην ευρωπαϊκή ατζέντα κοινωνικά δικαιώματα και ασπίδα κοινωνικής προστασίας, ιδιαίτερα υπό τη σκιά των επιπτώσεων της πανδημίας.

Επίσης, θα αναλυθεί και το ευρωπαϊκό σχέδιο εμβολιασμού καθώς και η διανομή των εμβολίων με τον ταχύτερο δυνατό τρόπο. Η επάρκεια σε ποσότητες απασχολούν ιδιαίτερα για την αντιμετώπιση του τρίτου κύματος που σαρώνει την Κεντρική Ευρώπη.

Διαβάστε τη συνέχεια στο kyvernisi.com

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:


ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWS2U ΣΤΟ INSTAGRAM