Σταϊκούρας: Το πρώτο 15ήμερο του Δεκεμβρίου η πλατφόρμα για το επίδομα θέρμανσης

Εντός των επόμενων ημερών αναμένεται να υπογραφεί η Υπουργική Απόφαση για το επίδομα θέρμανσης σύμφωνα με τον υπουργό Οικονομικών, ο οποίος παράλληλα στάθηκε και στα τελευταία στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ για την πορεία της ελληνικής οικονομίας

«Η Ελλάδα είχε πολύ καλύτερες επιδόσεις το α' εξάμηνο του έτους, συγκριτικά με άλλες ευρωπαϊκές χώρες» δήλωσε ο Χρήστος Σταϊκούρας στον ΑΝΤ1, αναφέροντας παράλληλα πως δεδομένου της τουριστικής περιόδου που δεν κινήθηκε στα προβλεπόμενα λόγω του κορονοϊού ώθησε την ελληνική οικονομία σε ύφεση.

«448.000 επιχειρήσεις έχουν μπει στην επιστρεπτέα προκαταβολή 4. Πράγματι υπάρχουν επιχειρήσεις που δεν μπήκαν, καθώς δεν είχαν μείωση τζίρου πάνω από 20% τους μήνες Σεπτέμβριο-Οκτώβριο συγκριτικά με το προηγούμενο έτος» δήλωσε μεταξύ άλλων κ. Σταϊκούρας.

Ο υπουργός Οικονομικών υπογράμμισε πως δεν θα υπάρξουν μόνιμα μέτρα στήριξης στην εστίαση, καθώς σε ευρωπαϊκό επίπεδο έχει ληφθεί η απόφαση τα μέτρα τα οποία λαμβάνονται να μην έχουν μόνιμα χαρακτηριστικά.

«Προφανώς με απασχολεί το θέμα της ανεργίας, θεωρώ ότι με βάση τις δυνατότητες μου στηρίζουμε την ελληνική κοινωνία. Όποια ευρωπαϊκή μελέτη και να δείτε, η Ελλάδα τα έχει καταφέρει σ' αυτό τον τομέα ικανοποιητικά» δήλωσε ο υπουργός Οικονομικών. «Προσδοκούμε μετά το πρώτο τρίμηνο του 2021, να αρχίζει να σταθεροποιείται η κατάσταση» κατέληξε ο κ. Σταϊκούρας.

Τέλος εξετάζεται από το οικονομικό επιτελείο να δοθεί παράταση στα τέλη κυκλοφορίας.

Τι θα γίνει με το επίδομα θέρμανσης

«Υπογράφουμε την ΚΥΑ αυτές τις μέρες για το επίδομα θέρμανσης, το οποίο φέτος περιλαμβάνει δαπάνες και για άλλες μορφές καυσίμων πέραν του πετρελαίου, όπως το φυσικό αέριο, το πέλετ και τα καυσόξυλα. Εκτιμώ ότι θα είμαστε έτοιμοι και για την πλατφόρμα εντός του πρώτου 15ήμερου» δήλωσε ο υπουργός Οικονομικών.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWS2U ΣΤΟ INSTAGRAM