Κορονοϊός ‒ Μόσχα: Ξεκίνησε η διανομή του εμβολίου Sputnik V

Στη Μόσχα ξεκίνησε η διανομή του εμβολίου Sputnik V ενάντια στην πανδημία του κορονοϊού, όπως ανακοίνωσε το κλιμάκιο που έχει αναλάβει τη διαχείριση της πανδημίας.

Το εμβόλιο Sputnik V κατά του κορονοϊού ξεκίνησε να διανέμεται στη ρωσική πρωτεύουσα, σύμφωνα με ανακοίνωση του κλιμακίου που έχει αναλάβει τη διαχείριση της πανδημίας.

Να σημειωθεί πως το εμβόλιο Sputnik V χορηγείται σε δύο δόσεις, που απέχουν 21 ημέρες η μία από την άλλη.

Ποιοι θα εμβολιαστούν πρώτοι;

«Εργάζεστε σε σχολείο και έχετε προτεραιότητα να λάβετε το εμβόλιο κατά της covid-19 δωρεάν», έγραφε το μήνυμα που έλαβε στο κινητό του καθηγητής σε δημοτικό σχολείο της Μόσχας, νωρίς το πρωί του Σαββάτου (5/12).

Στη σχετική ανακοίνωση αναφέρεται πως το ρωσικό εμβόλιο Sputnik V, θα' ναι αρχικά διαθέσιμο για το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό, τους εκπαιδευτικούς και τους κοινωνικούς λειτουργούς, καθώς εκείνοι κινδυνεύουν περισσότερο να εκτεθούν στον κορονοϊό.

Ποιοι δεν μπορούν να εμβολιαστούν

Ωστόσο, υπάρχουν και εξαιρέσεις, καθώς δεν μπορούν να εμβολιαστούν άπαντες.

Πιο συγκεκριμένα, δεν μπορούν να εμβολιαστούν:

  • όσοι έχουν ορισμένα υποκείμενα νοσήματα
  • οι έγκυες
  • όσοι αντιμετώπισαν αναπνευστικά προβλήματα το τελευταίο 15νθήμερο
  • όσοι ξεπερνούν τα 60 έτη
Μέσα σε 5 ώρες, 5.000 άνθρωποι εγγράφηκαν για να εμβολιαστούν

«Τις πρώτες πέντε ώρες 5.000 άνθρωποι εγγράφηκαν για να εμβολιαστούν -δάσκαλοι, γιατροί, κοινωνικοί λειτουργοί, αυτοί που σήμερα ρισκάρουν περισσότερο τις ζωές και την υγεία τους», σημείωσε ο δήμαρχος της Μόσχας, Σεργκέι Σομπιάνιν στο προσωπικό του ιστολόγιο.

Δύο τα Ρώσικα εμβόλια κατά του φονικού ιού

Η Ρωσία έχει αναπτύξει δύο εμβόλια κατά του κορονοϊού, το Sputnik V και ένα δεύτερο, το οποίο αναπτύχθηκε από το ινστιτούτο Vector της Σιβηρίας. Ωστόσο, να σημειωθεί πως και τα δύο βρίσκονται στην τρίτη φάση των δοκιμών, η οποία δεν έχει ολοκληρωθεί. Γεγονός που προκαλεί έντονη ανησυχία στην ιατρική κοινότητα, μιας και η Μόσχα, πήρε αμέσως έγκριση για τα εμβόλια και ξεκινά τους μαζικούς εμβολιασμούς άμεσα. Επομένως, υπάρχει φόβος για την ασφάλεια και την αποτελεσματικότητα των εμβολίων.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWS2U ΣΤΟ INSTAGRAM