Πιερρακάκης: Πάνω από 1 εκατ. ραντεβού για εμβόλια - Το πιστοποιητικό εμβολιασμού και στα ΚΕΠ

Πιερρακάκης: Όχι ακόμα «κόφτης» στα SMS - Εργαλείο κινητικότητας το πιστοποιητικό εμβολιασμού

Του Μάκη Θεοδώση

Ο υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης Κυριάκος Πιερρακάκης ανέφερε πως «μέχρι τώρα έχουν εκδοθεί 55.000 πιστοποιητικά εμβολιασμού μέσα από το gov.gr και σύντομα και στα ΚΕΠ, μόλις ολοκληρώσει τη δεύτερη δόση. Τα στοιχεία που απαιτούνται είναι ο ΑΜΚΑ και τα στοιχεία του TAXIS και μπορεί να το εκτυπώσει άμεσα», πρόσθεσε.

«Το έγγραφο αυτό διαθέτει barcode, ψηφιακή σφραγίδα και η βεβαίωση αυτή έχει υγειονομικό χαρακτήρα. Η πρωτοβουλία του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη να χρησιμοποιείται ως διευκόλυνση μετακίνησης συζητιέται στην Ευρώπη και μπορεί να αφαιρεθούν κάποια στοιχεία για τη συμβατότητα με το GDPR. Η πρόταση είναι για τη διάβαση συνόρων ευκολότερα, και όλοι προσπαθούν να φτιάξουν κάτι παρόμοιο, όπως το Ισραήλ και η Δανία. Εφόσον έχεις εμβολιαστεί, και δεν θα κάνεις τεστ και δεν θα μπαίνεις σε καραντίνα και θα δούμε να οριοθετείται η ευρωπαϊκή γραμμή», υπογράμμισε ο υπουργός.

Όσον αφορά την αναλογία εκτέλεσης εμβολιασμών με τον αριθμό των ραντεβού, ανέφερε πως «η αναλογία κινείται στο 95% με 98% και το πιο ενδιαφέρον νούμερο είναι ότι πάνω από 1.045.000 συμπολίτες μας έχουν κλείσει ραντεβού στην πλατφόρμα. Από αυτούς, 468.000 άτομα έχουν κάνει την πρώτη δόση και οι 230.000 έχουν κάνει και τη δεύτερη δόση. Με τη ροή εμβολίων που συνεχίζεται κανονικά με μια δομημένη εφοδιαστική αλυσίδα», είπε μεταξύ άλλων.

Για τον «κόφτη» στα SMS επισήμανε πως «εξετάζουμε πάνω από μια λύση διευκόλυνσης του λιανεμπορίου και υπάρχουν τεχνικά και νομικά κριτήρια. Κοιτάζουμε την καμπύλη κρουσμάτων και των εμβολιασμών και θέλουμε να βοηθήσουμε την κινητικότητα των πολιτών», κατέληξε ο κ. Πιερρακάκης.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWS2U ΣΤΟ INSTAGRAM