Πελώνη για το lockdown: Αποσυμπίεση χωρίς αύξηση της διασποράς του κορονοϊού

Πελώνη: Δεν θα ανοίξουν όλα ξαφνικά - Υπάρχει μεγάλη πίεση στο Ε.Σ.Υ.

Του Μάκη Θεοδώση

«Βαλβίδες αποσυμπίεσης» αναζητά η κυβέρνηση, χωρίς επιδημιολογική επιβάρυνση, όπως εξήγησε η κυβερνητική εκπρόσωπος Αριστοτελία Πελώνη σε τοποθέτησή της στη δημόσια τηλεόραση.

«Προφανώς υπάρχει πίεση. Σημειώνεται μια έξαρση. Το έχουμε δει αυτό εδώ και μέρες. Περιμένουμε να δούμε αν αυτή η αύξηση της θετικότητας, είδατε αύξηση στα κρούσματα και στους διασωληνωμένους, είναι κάτι συγκυριακό, δηλαδή οφείλεται στο γεγονός ότι λόγω τριημέρου οι συμπολίτες μας δεν έκαναν αρκετά τεστ και έσπευσαν χθες, ή αν είναι κάτι άλλο που πρέπει να προβληματίσει σε βάθος χρόνου» είπε η κ. Πελώνη.

Επαναλαμβάνοντας ότι υπάρχει κόπωση στην κοινωνία, η κυβερνητική εκπρόσωπος τόνισε ότι «δεν πρέπει να παραγνωρίσουμε ότι τα μέτρα έχουν λειτουργήσει, στον βαθμό που εφαρμόζονται».

«Προφανώς η επιτροπή χρειάζεται περισσότερα στοιχεία στα χέρια της», είπε.

Αναζητούνται, όπως εξήγησε, «βαλβίδες αποσυμπίεσης», κάποιοι πιο έξυπνοι τρόποι για την τήρηση των μέτρων, και ένας ορίζοντας για σταδιακή επαναλειτουργία κάποιων δραστηριοτήτων, που δεν θα γίνει σήμερα και αύριο, ούτε θα γίνει με τον τρόπο που φανταζόμαστε, ότι ξαφνικά θα ανοίξουν δηλαδή τα πάντα.

Αναφέροντας πως η επιτροπή των λοιμωξιολόγων θα συνεδριάσει την Παρασκευή, ώστε να αξιολογήσει τα επιδημιολογικά δεδομένα, η κ. Πελώνη σημείωσε ότι τελικά αναζητούνται «βαλβίδες αποσυμπίεσης» σταδιακά, οι οποίες δεν θα έχουν επιδημιολογική επιβάρυνση.

Απαντώντας σε αναφορά ότι «βαλβίδες αποσυμπίεσης» χρειάζεται και το σύστημα υγείας, η κ. Πελώνη υποστήριξε ότι υπάρχει τεράστια πίεση στο σύστημα υγείας και έχει τεθεί σε ισχύ το σχέδιο έκτακτης ανάγκης με τη συμμετοχή του ιδιωτικού τομέα, προαναγγέλλοντας περαιτέρω συμμετοχή του ιδιωτικού τομέα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ 

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWS2U ΣΤΟ INSTAGRAM