Παναγιωτόπουλος: «Εθνική επιταγή η ενίσχυση των μονάδων»

Για την αύξηση της διάρκειας της στρατιωτικής θητείας τοποθετήθηκε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Νίκος Παναγιωτόπουλος από το βήμα της Βουλής.

Ο κ. Παναγιωτόπουλος ανέφερε για τη συγκεκριμένη ενέργεια της κυβέρνησης του Κυριάκου Μητσοτάκη:

«Κάποιες φορές είναι προτιμητέα μια απόφαση με πολιτικό κόστος παρά μια μη απόφαση με εθνικό κόστος. Η εθνική επιταγή επιβάλλει ότι οι μονάδες πρέπει να ενισχυθούν», είπε χαρακτηριστικά.

Παράλληλα, ο υπουργός Εθνικής Άμυνας έκανε εκτενή ενημέρωση για τα εξοπλιστικά προγράμματα, επισημαίνοντας πως με εντολή του πρωθυπουργού ο προϋπολογισμός για τις αμυντικές δαπάνες αυξάνεται από τα 550 εκατομμύρια ευρώ ετησίως σε ένα ποσό άνω των 2 δισεκατομμυρίων ευρώ.

Μάλιστα, ο ίδιος  αποκάλυψε ότι η σύμβαση για την αγορά πολεμικών αεροσκαφών Rafale από τη Γαλλία θα έρθει προς κύρωση στη Βουλή μέσα στο 2020. Ενώ ανέφερε ότι άρχισαν ήδη να τοποθετούνται στα Mirage ανταλλακτικά τα οποία καθυστερούσαν από το 2012.

Επιβεβαίωσε επίσης την αγορά τεσσάρων ελικοπτέρων Romeo, τα οποία χαρακτήρισε ως τα καλύτερα ανθυποβρυχιακά ελικόπτερα.

Κεφάλαιο: «Τουρκική προκλητικότητα»

Αναφορικά με την τουρκική προκλητικότητα ο υπουργός Εθνική Άμυνας διαβεβαίωσε για την διαρκή ετοιμότητα των ένοπλων δυνάμεων. «Αποδείξαμε μέσα από μια καθολική κινητοποίηση άνευ προηγουμένου των Ε.Δ. ότι δεν έχουν να φοβηθούν τίποτα καμία Ελληνίδα και κανένας Έλληνας και η Ελλάδα και οι Έλληνες μπορούν να αισθάνονται ασφαλείς», δήλωσε συγκεκριμένα.

Επίθεση στον ΣΥΡΙΖΑ για την πρότασης δυσπιστίας κατά του Σταϊκούρα

Τέλος, ο κ. Παναγιωτόπουλος αναφέρθηκε στην πρόταση μομφής από τον ΣΥΡΙΖΑ, λέγοντας: «Εκτιμώ ότι η κίνηση του ΣΥΡΙΖΑ αυτή την ώρα, γίνεται, είτε για εντυπώσεις, είτε για να αποδείξει ότι έχει λόγο ύπαρξης και δεν συνδράμει σε αυτή την κρίσιμη καμπή»

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ


ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWS2U ΣΤΟ INSTAGRAM