Θετικά αποτιμά η Άγκυρα την επίσκεψη Τσαβούσογλου

Μητσοτάκης - Δένδιας - Τσαβούσογλου
EUROKINISSI/ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ

Θετικά αποτιμά η Άγκυρα την επίσκεψη του Τούρκου υπουργού Εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβούσογλου στην Αθήνα. Ο ΥΠΕΞ της γειτονικής χώρας μετέφερε στην ελληνική πλευρά το μήνυμα του Προέδρου Ερντογάν, να δοθεί βάση στη θετική ατζέντα των γεγονότων και ότι πρέπει να γίνει η συνάντηση μεταξύ των δύο ηγετών. 

Σε ένα «restart» των σχέσεων των δύο χωρών στοχεύει η τουρκική πλευρά με τη συνάντηση των δύο ηγετών, παρά τις διαφορές που υπάρχουν. Κάτι αντίστοιχο είχε συμβεί και στη μεταξύ τους συνάντηση στη Νέα Υόρκη.

Υπουργοί εξωτερικών Ελλάδας και Τουρκίας
EUROKINISSI/ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ

Σχολιάζοντας τη συνάντηση Δένδια - Τσαβούσογλου, οι ίδιες πηγές ανέφεραν ότι έγινε όπως αρμόζει σε δύο γειτονικές χώρες, επισημαίνοντας ότι οι διαφορές τους δεν πρέπει να στέκονται εμπόδιο στον διάλογο. «Οι διαφορές συζητήθηκαν, όμως σε πολύ ήπιο κλίμα και με διαφορετική μεθοδολογία συγκριτικά με την τελευταία τους συνάντηση στην Άγκυρα» τόνισαν.

Αυτή η θετική αποτίμηση έρχεται να επιβεβαιώσει τις κυβερνητικές πηγές που έκαναν λόγο για θετικό κλίμα στη συνάντηση Μητσοτάκη - Τσαβούσογλου και να φέρει ένα βήμα πιο κοντά την έναρξη των συνομιλιών για τη λύση των διαφορών των δύο χωρών.

Πώς σας φάνηκε αυτό το άρθρο;

  • Διαφωνώ απόλυτα
  • Συμφωνώ απόλυτα