Στη Θεσσαλονίκη αύριο Σάββατο 24/4 ο Κυριάκος Μητσοτάκης

Κυριάκος Μητσοτάκης
(EUROKINISSI/ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ)

 Αύριο Σάββατο (24 Απριλίου), ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης θα μεταβεί στη Θεσσαλονίκη, όπου θα επισκεφθεί το Νοσοκομείο Παπανικολάου για τα εγκαίνια των νέων κλινών ΜΕΘ.

 

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο κ. Μητσοτάκης θα παραστεί στις 11 π.μ στα εγκαίνια της κινητής ΜΕΘ από την Επιτροπή «Ελλάδα 2021», στο Νοσοκομείο «Γ. Παπανικολάου».  Η μονάδα με 18 νέες κλίνες έρχεται να προστεθεί στο σύστημα, ύστερα από τις 30 νέες κλίνες ΜΕΘ, δωρεά του Ιδρύματος “Σταύρος Νιάρχος” που λειτουργούν στο Νοσοκομείο “Ιπποκράτειο”.

Παράλληλα, στο επίκεντρο της επίσκεψης του πρωθυπουργού, θα τεθούν σημαντικά οδικά έργα που αφορούν τη Βόρεια Ελλάδα.

Σε σύσκεψη που θα πραγματοποιηθεί στις 12 μ.μ στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, ο Πρωθυπουργός θα έχει ενδελεχή ενημέρωση για μία σειρά από έργα υποδομών, κυρίως οδικών στη Βόρεια Ελλάδα, από τον Υπουργό Υποδομών και Μεταφορών, Κώστα Καραμανλή, παρουσία και των περιφερειαρχών Κεντρικής Μακεδονίας και Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης, Απόστολου Τζιτζικώστα και Χρήστου Μέτιου και του ΥΜΑΘ, Σταύρου Καλαφάτη.

Ανάμεσα στα έργα που θα συζητηθούν, είναι ο άξονας Δράμας – Αμφίπολης που θεωρείται κομβικό έργο, ενώ αναφορά θα γίνει και στον άξονα Θεσσαλονίκης – Έδεσσας, μετά και την αδυναμία χρηματοδότησης των δυο έργων από το Ταμείο Ανάκαμψης.

 

Ο κ. Καραμανλής θα ενημερώσει τον πρωθυπουργό για τις εξελίξεις σε μία σειρά από έργα, με αιχμή τα δυο συγκεκριμένα, και είναι πιθανό να υπάρξουν ανακοινώσεις για την εύρεση των πόρων και για την έναρξη των διαδικασιών κατασκευής των δρόμων, πιθανότατα με τη μέθοδο των ΣΔΙΤ.

Με click inside ανοίγουν τα καταστήματα σε Θεσσαλονίκη 

Ανοίγουν με την μέθοδο click in shop καταστήματα της Θεσσαλονίκης όπως αποφάσισε η Επιτροπή των Λοιμωξιολόγων.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η επιτροπή των λοιμωξιολόγων έκανε δεκτή την εισήγηση του υπουργείου Ανάπτυξης για άνοιγμα όλων των παραπάνω δραστηριοτήτων. 

Υπενθυμίζεται ότι το υπουργείο Ανάπτυξης είχε εισηγηθεί και τις προηγούμενες εβδομάδες την επαναλειτουργία τόσο των εμπορικών κέντρων όσο και των κέντρων αισθητικής, ωστόσο είχε λάβει αρνητική απάντηση.

thessaloniki-lianeborio
EUROKINISSI/ΒΕΡΒΕΡΙΔΗΣ ΒΑΣΙΛΗΣ

Η ανακοίνωση της Γενικής Γραμματείας Εμπορίου και Προστασίας Καταναλωτή του Υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων

«Από αύριο, Σάββατο 24 Απριλίου, θα λειτουργήσουν με τη διαδικασία καθορισμού ραντεβού για αγορά εντός καταστήματος (click inside) οι εμπορικές επιχειρήσεις στις Περιφερειακές Ενότητες Θεσσαλονίκης και Κοζάνης, καθώς και τα εμπορικά κέντρα και εκπτωτικά χωριά, με την ίδια μέθοδο, σε όλη την επικράτεια.

Επίσης, από αύριο, Σάββατο 24 Απριλίου στις περιοχές πολύ αυξημένου κινδύνου επαναλειτουργούν και οι επιχειρήσεις παροχής υπηρεσιών αισθητικής».